autor:

Ramona

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de fasole boabe

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 octombrie 2009

Ingrediente
250 g fasole boabe alba, un ardei, un gogosar, 3 catei de usturoi, o ceapa, 2 carnaciori afumati, un morcov, o legatura de patrunjel, o lingura de faina, 2-3 cani cu apa, o frunza de telina, 2-3 foi de dafin, sare, boia, piper, vegeta, cimbru, 0,5 l bulion

Dificultate: Redusa Timp: 2h

15 voturi

Mod de preparare

Se pune fasolea alba la inmuiat in apa rece, astfel incat boabele sa se umfle si se se fragezeasca, sa fiarba mai repede.

Se taie toate legumele si carnaciorii si se pun intr-o cratita, cu putin ulei, la prajit. Se adauga si o lingura de apa. Cand legumele sunt prajite, se ia cratita de pe foc, se pune boia, o lingura de faina, se amesteca bine si se pune din nou la foc. Se adauga boabele de fasole, si imediat 2-3 cani de apa, astfel incat apa sa depaseasca cu mult continutul din cratita. Se pune o legatura de patrunjel, putin cimbru uscat, 2-3 foi de dafin, piper, sare, vegeta, apoi se lasa la fiert la foc mic, cu capacul intr-o parte, nu ermetic, cel putin o ora. Cand boabele sunt aproape fierte si a scazut apa, se pune peste iahnie 0,5 l bulion (suc de rosii), se potriveste de sare, apoi la final se pune verdeata tocata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iahnie de fasole boabe

Iahnie de fasole boabe

Fasolea se spala si se da in clocot prin trei ape. Se separa cojile daca s-au desprins, se schimba

26 voturi    14 comentarii
30h
Retete vegetariene
Iahnie de fasole boabe

Iahnie de fasole boabe

Se pune fasolea seara in apa si se lasa pana a doua zi.A doua zi se spala bine si se pune cu apa

1 vot    5 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2014

    pentru Stefan: eu nu fierb fasolea separat inainte, fac iahnia exact asa cum am scris. Incearca si tu asa, si-ai sa vezi!

  • Fara foto

    Stefan (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2014

    de mentionat ca fasolea se fierbe mai intai separat in 2-3 ape

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    O bunatate !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Un deliciu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Mmmmmmmmmm ce bine arata!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • 250 g fasole boabe alba
  • un ardei
  • un gogosar
  • 3 catei de usturoi
  • o ceapa
  • 2 carnaciori afumati
  • un morcov
  • o legatura de patrunjel
  • o lingura de faina
  • 2-3 cani cu apa
  • o frunza de telina
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • boia
  • piper
  • vegeta
  • cimbru
  • 0,5 l bulion

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Ramona (Chef de cuisine)

pentru Stefan: eu nu fierb fasolea separat inainte, fac iahnia exact asa cum am scris. Incearca si tu asa, si-ai sa vezi!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de rata gotica cu sos de afine