autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole boabe

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2010

Ingrediente
1 ciolan de porc afumat, ½ kg fasole, 4 cepe noi rosii, 3 linguri pasta de tomate, 1-2 frunze de dafin, 3-4 linguri ulei, sare si piper dupa gust, putin cimbru, 10 boabe oregano pisate, marar proaspat tocat, tarhon proaspat tocat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune fasolea seara in apa si se lasa pana a doua zi.A doua zi se spala bine si se pune cu apa rece si se lasa sa fiarba,fara sare,10 minute,apoi se scurge si se pune din nou sa fiarba impreuna cu ciolanul afumat,taiat in bucatele potrivite, in oala sub presiune.(Daca ciolanul este mai tare,se pun mai intai in oala sa fiarba singur ½ ora)In oala sub presiune fierbe in 15-20 de minute.Ceapa se toaca si se caleste in ulei intr-o cratita,se adauga foaia de dafin,sare si piper,cimbru, putin oregano boabe pisate si pasta de tomate sau suc de rosii,apoi se lasa la foc sa se inmoaie toate impreuna.Cand fasolea si ciolanul sunt gata fierte se adauga peste sos impreuna cu zeama in care au fiert,cat sa acopere fasolea.Se introduce cratita in cuptor sa scada,apoi se presara deasupra marar si tarhon proaspat tocate,apoi se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole boabe

Iahnie de fasole boabe

Se pune fasolea alba la inmuiat in apa rece, astfel incat boabele sa se umfle si se se fragezeasca,

15 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iahnie de fasole boabe

Iahnie de fasole boabe

Fasolea se spala si se da in clocot prin trei ape. Se separa cojile daca s-au desprins, se schimba

26 voturi    14 comentarii
30h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Tare buna, nu am gatit de multisor.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Mi-e tare dor de o iahnie de fasole si a ta arata tare bine.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

    frumoasa presentarea si reteta ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      O bunatate...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      O bunatate! Si eu pregatesc destul de des.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 ciolan de porc afumat
  • ½ kg fasole
  • 4 cepe noi rosii
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1-2 frunze de dafin
  • 3-4 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • putin cimbru
  • 10 boabe oregano pisate
  • marar proaspat tocat
  • tarhon proaspat tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare buna, nu am gatit de multisor.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Frigarui cu ficat de pasare