autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de fasole cu afumatura

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
300 gr fasole, 2-3 linguri ulei, 1 ceapa, afumatura (cirnacior, kaiser, ciolan sau costita afumata, la alegere), delikat, 3 linguri bulion

Dificultate: Redusa Timp: 1h

60 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert fasolea, inmuiata din ajun (daca nu e inmuiata din timp fierbe mai greu). Dupa aprox. 30 de minute, se adauga afumatura (daca e ciolan afumat, se pune la fiert inca de la inceput). Se taie ceapa solzisori, se caleste in ulei si cind fasolea e aproape fiarta, se adauga ceapa, cu uleiul si cu bulionul. Dupa gust, delikat. Se fierbe pina ce fasolea e bine fiarta, dar atentie: cind se amesteca in oala, sa nu se sfarime boabele.
Se serveste presarata cu marar si patrunjel
Se pune la fiert fasolea, inmuiata din ajun (daca nu e inmuiata din timp fierbe mai greu). Dupa aprox. 30 de minute, se adauga afumatura (daca e ciola
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
iahnie de fasole cu afumatura

iahnie de fasole cu afumatura

Se pune fasolea la fiert cu apa cat sa treaca de ea(cam 3 degete)-se mai completeaza cu apa fierbinte

14 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iahnie de fasole rosie cu afumatura

Iahnie de fasole rosie cu afumatura

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu cateva ore inainte, apoi se spala, se alege si se pune

19 voturi    11 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte buna, dar si fasolea frecata cu slanina prajita merge uneori.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

    Gustoasa mancare!

  • Felicia

    Felicia (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

    Foarte buna a iesit si am mai adaugat si un ardei gras caci imi place ce gust da mancarurilor.Mersi

    • Fara foto

      bratu , 26 octombrie 2008

      Moooama, mi-a iesit o fasole :X:X: mmmmmmmmmmmmmmm ce buna e.. cu niste leustean asa presat peste :X:X

    • Fara foto

      Cristian , 12 octombrie 2008

      Mi-a iesit o fasole de numa numa! mmmm si miroase asa de bineee. E viss

    • Fara foto

      claudia , 23 septembrie 2008

      Foarte fain... Scurt si la obiect... Nu ca alte retete foarte lungi din care nu se intelege nimik...!!! Acum sa vedem ce o iesi ... :)) Mersi!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

60 voturi

Ingrediente

  • 300 gr fasole
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • afumatura (cirnacior
  • kaiser
  • ciolan sau costita afumata
  • la alegere)
  • delikat
  • 3 linguri bulion

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Platou cu legume la gratar

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna, dar si fasolea frecata cu slanina prajita merge uneori.

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca cu carne de curcan si oua de prepelita

Musaca cu carne de curcan si oua de prepelita

Se curata si se spala zarzavatul, apoi radacina de patrunjel si morcovul se dau prin razatoarea fina, ardeiul se taie cubulete fine.Totul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Pentru inceput, vom curata legumele si le vom taiat marunt, dupa care, intr-o oala, vom pune 2-3 linguri de ulei si vom scalda legumele:

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe