autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole alba, cu ciolan afumat

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg fasole alba boabe, 1 ciolan afumat(1,5 kg), 3 linguri de bulion pasta, 1 crenguta de cimbru verde, sare, piper roz proaspat macinat,un praf de tarhon uscat o crenguta de cimbru verde din recolta proprie.

Dificultate: Medie Timp: 3h

21 voturi

Mod de preparare

Punem fasolea boabe curatata in apa si o lasam de pe o zi pe alta.A doua zi schimbam apa si punem fasolea la fiert.Mai punem o craticioara cu apa la incalzit si dupa ce am fiert fasolea cel putin 60 de minute,o rasturnam intr-o strecuratoare si o punem in alta apa la fiert.Separat taiem carnea de pe ciolanul afumat.Dupa cel putin 30 de minute,scoatem iar fasolica intr-o strecuratoare si pregatim o craticioara in care punem,carnea taiata bucatele si apoi fasolica,la care addaugam si o crenguta de cimbru verde.Potrivim de sare,piperroz proaspat macinat si alte condimente care va plac,punem apa fiarta cat sa nu se arda(aproape de nivelul fasolei,cu cat este mai multa apa trebuie sa fiarba mai mult) si o bagam la cuptor pentru cel putin 30 sau 45 minute,dupa care o scoatem si punem bulionul indoit in apa fiarta si bagam din nou cratita la cuptor pentru 10-15 minute.Eu personal las fasolea la inmuit de pe o zi pe alta si arunc apa de la fasole de 3 ori.Fasolea pe care am avut-o de aceasta data a trebuit sa o fierb mai mult,deoarece a fost un pic mai tare si mentionez ca eu nu pun bicarbonat, in iahnia de fasole,este bine sa o fierbem mai mult si sa aruncam apa de 3 ori.Bicarbonatul lasa un miros specific in iahnie si noi nu il folosim.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole alba, cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei cu tărhană

Ardei cu tărhană

Prepararea tărhanei: 3 ouă și 500 gr de făină cu puțină sare se frământă până devine

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Iepure in frisca

Iepure in frisca

Iepurele il taiem proportional si se coace in tigaie pina se rumeneste. Aparte se coace ceapa

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    E buna,buna !!Imi place mult fasolea!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Ce apetisant!!!Te servesc si eu cu o portie...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

    Mergeeeeeee bine de tot.Imi place la nebunie

Dificultate

Medie

Timp

3h

21 voturi

Ingrediente

  • 1 kg fasole alba boabe
  • 1 ciolan afumat(1,5 kg)
  • 3 linguri de bulion pasta
  • 1 crenguta de cimbru verde
  • sare
  • piper roz proaspat macinat,un praf de tarhon uscat o crenguta de cimbru verde din recolta proprie.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

COSTEO (Chef de cuisine)

E buna,buna !!Imi place mult fasolea!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Escalop cu ciuperci