autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

    Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Ingrediente
500 g fasole uscata, din cea cu bobul mare, un ciolan afumat, 2 morcovi, o radacina patrunjel, un ardei gras sau capia, o legatura marar, 2 cepe, 3 catei usturoi, 200ml vin alb sec, 3 foi de dafin, 3 linguri bulion, sare, piper, boia dulce, un strop de chimen macinat daca va place

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

6 voturi

Mod de preparare

Reteta asta este inspirata din prima mea carte de bucate - "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman. Iese o nebunie de mancare, si numai amintindu-mi imi vine sa o gatesc din nou si din nou :)

Curatam fasolea, o spalam, o lasam in apa de seara pana dimineata, apoi o punem la fiert. Aruncam 3 ape, ca sa nu avem probleme cu stomacul. Separat eu dau si ciolanul in fiert o data si arunc apa. Apoi tai cat mai mult carnea de pe os si o fac bucati. Dupa ce am aruncat toate apele de la fasole, pun ciolanul, foile de dafin, cateva boabe de piper si boiaua. Las sa fiarba la foc molcom.

Dupa vreo ora, curatam legumele, punem ceapa la calit cu 2-3 linguri de ulei, adaugam morcovul si patrunjelul ras, ardeiul taiat cubulete si usturoiul zdrobit.

Dupa ce s-au inmuiat un pic in tigaie le punem in oala peste fasole, turnam si vinul, o lingura de sare si le lasam sa se cunoasca intre ele toate. Din cand in cand mai testam o boaba de fasole, sa vedem daca a fiert destul - trebuie sa fie moale. Dupa ce au fiert destul, adaugam bulionul si mararul tocat si completam cu sare dupa gust. Mai lasam la fiert 5 minute.

In farfurie puteti completa cu niste marar verde - ajuta si la ochi si la gust :)



Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul Iria.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Fasolea se alege si se pune la inmuiat de cu seara, a doua zi se va pune la fiert la foc potrivit

95 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole alba, cu ciolan afumat

Iahnie de fasole alba, cu ciolan afumat

Punem fasolea boabe curatata in apa si o lasam de pe o zi pe alta.A doua zi schimbam apa si punem

21 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

6 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole uscata
  • din cea cu bobul mare
  • un ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • o radacina patrunjel
  • un ardei gras sau capia
  • o legatura marar
  • 2 cepe
  • 3 catei usturoi
  • 200ml vin alb sec
  • 3 foi de dafin
  • 3 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • un strop de chimen macinat daca va place

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza a la Cluj (cu varza dulce) Varza a la Cluj (cu varza dulce)

Acest preparat il gasiti foarte des in zona Ardealului, gatit fie cu varza dulce, fie cu varza murata (cel mai des). Eu prefer sa o

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dovlecel patisson umplut (Curcubita pepo patissoniana )