autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
750-1000 gr de fasole uscata, 2 cepe, 1-2 ardei iuti rosii, 2 morcovi, 1 cartof, 1 ciolan afumat, cimbru, sare, ulei, ardei iute, 3-4 catei de usturoi zdrobiti, ulei, pasta de tomate, boia iute

Dificultate: Medie Timp: 1h

95 voturi

Mod de preparare

Fasolea se alege si se pune la inmuiat de cu seara, a doua zi se va pune la fiert la foc potrivit daca este proaspata in maxim 45-60 de minute mancarea este gata, apa se schimba de 2-3 ori, alaturi de fasole se curata si se pune la fiert un cartof, se poate pune si 1-2 ardei iuti daca va place mai picanta, se sareaza si se pune un pic de cimbru.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Separat se taie ceapa se rad morcovii pe razatoarea fina, se zdrobeste usturoiul se calesc legumele pana devin aurii, langa legume putem sa punem si ciolanul dupa ce l-am scos de la fiert, cam 5-7 minute, se adauga un pic de cimbru si boia iute(dupa gust)

Ciolanul care este prefiert va trebui sa il mai fierbem un pic separat in alt vas iar cand observam ca este fiert suficient aproximativ 10-15 minute, se poate scoate si lasa un pic in asteptare, dupa care se va pune langa legume din tigaie pentru a prinde gustul acestora iar legumele gustul de afumatura.

Ciolanul este bine sa il portionam de la inceput in 2-4 bucati mai mici pentru a fi usor de manevrat, de mancat si sa nu fie intr-o cantitate foarte mare in farfurie, excesele dauneaza iar fasolea oricum este o mancare grea.

Se scoate ciolanul si legumele dupa ce s-au calit si se adauga in oala unde fierbe fasolea, se incearca mancarea pentru a observa daca mai trebuie, sare sau condimente. Cand este aproape gata fasolea se va muta in alt vas si se va da la cuptor cam 15 minute tot atunci se adauga si paste de tomate.

Se serveste cu ardei iute.


Pofta Buna,
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole alba, cu ciolan afumat

Iahnie de fasole alba, cu ciolan afumat

Punem fasolea boabe curatata in apa si o lasam de pe o zi pe alta.A doua zi schimbam apa si punem

21 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Se pune la fiert fasolea cu jumatate de morcov taiat cubulete mici, ceapa taiata la fel si sare,

9 voturi    6 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Flori Titimeaua , 30 noiembrie 2013

    incerc ecest fel de mancare pentru prima data, sper sa am scces! caci despre emotii, nu mai vb.!... mai ales ca am facut si invitatii de 1 dec, la cate o portie de fasole cu ciolan afumat....tineti-mi pumnii...desi pare simplu de realizat

  • Fara foto

    Caloianu Adrian , 04 noiembrie 2013

    Măi fraţilor! Am deja 110 kg...................................! Dar o porţie mai generoasă tot aş mânca!

  • Fara foto

    Tache Leonard , 03 noiembrie 2013

    si cu niste muraturi

    • Fara foto

      Shuvetzi Vasile , 09 septembrie 2013

      Da...apetisant...mmmm

    • Dan65

      Dan65 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2012

      O delicatesa,as da ori ce alta mincare pe o iahnie cu ciolan.E mincarea mea preferata.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Iar am ajuns pe la fasolea ta...am sa iau o portie,ca a mea s-a terminat!!!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

95 voturi

Ingrediente

  • 750-1000 gr de fasole uscata
  • 2 cepe
  • 1-2 ardei iuti rosii
  • 2 morcovi
  • 1 cartof
  • 1 ciolan afumat
  • cimbru
  • sare
  • ulei
  • ardei iute
  • 3-4 catei de usturoi zdrobiti
  • ulei
  • pasta de tomate
  • boia iute

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

Dan65 (Chef de cuisine)

O delicatesa,as da ori ce alta mincare pe o iahnie cu ciolan.E mincarea mea preferata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Snitel de pui