Ingrediente
- 1 kg iaqtin (un fel de dovlecel), - cca 125 g orez, - 80 g carne de vita, - 1/2 lingurita sare, - condimente (piper, ienibahar, cardamom, curcum), - 3 lingurite menta tocata marunt, - 4 linguri ulei de masline, , Pentru supa in care se fierb:, , - 1 l apa,, - suc 2 rosii,, - sare dupa gust,, - Vegeta dupa gust,, - 2 catei usturoi batut
Dificultate: Medie | Timp: 3h
3 voturi
Mod de preparare
Orezul, spalat, inmuiat in apa calduta 30 minute, se spala inca o data, se amesteca cu carnea taiata cubulete (cam 0,5/0,5 cm), cu sarea, condimentele pudra, cca 1,5 lingurita menta,ulei de masline.Se amesteca totul bine.Apoi se umple iaqtinul(dupa ce se spala de apa cu sare), lasindu-se goi ultimii cca 3 cm, pt a avea loc orezul sa se umfle cind fierbe. Dupa ce este umplut (iaqtinul), se aseaza intr-o cratita. Se pune peste el apa cu sucul de rosii, sare, usturoi, Vegeta, cca 1,5 lingurita menta.
Se fierbe in jur de 1,5 ora. Cind e gata, se scoate, imediat din supa in care a fiert. Saca se lasa inauntru, se crapa. Supa in care a fiert, se strecoara.
Se serveste cu supa in care a fiert linga.
Mie mi-a ramas putina umplutura, am umplut cu ea 2 rosii.
husni (Chef de cuisine) , 10 august 2009
Reteta nr 40,sint dovlecei umpluti;doar ca aici,dovleceii sint mici(se vede in poza).
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 august 2009
Chiar ca arata ca dovelcelul nostru.Cam asa fac si eu.Foarte bun.