autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Iaqtin umplut(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 04 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 04 iulie 2009

Ingrediente
- 1 kg iaqtin (un fel de dovlecel), - cca 125 g orez, - 80 g carne de vita, - 1/2 lingurita sare, - condimente (piper, ienibahar, cardamom, curcum), - 3 lingurite menta tocata marunt, - 4 linguri ulei de masline, , Pentru supa in care se fierb:, , - 1 l apa,, - suc 2 rosii,, - sare dupa gust,, - Vegeta dupa gust,, - 2 catei usturoi batut

Dificultate: Medie Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Iaqtinul se curata astfel: prima data se razuieste, se spala, apoi se goleste cu un cutit special, se pun in apa cu sare (sa nu se innegreasca).
Orezul, spalat, inmuiat in apa calduta 30 minute, se spala inca o data, se amesteca cu carnea taiata cubulete (cam 0,5/0,5 cm), cu sarea, condimentele pudra, cca 1,5 lingurita menta,ulei de masline.Se amesteca totul bine.Apoi se umple iaqtinul(dupa ce se spala de apa cu sare), lasindu-se goi ultimii cca 3 cm, pt a avea loc orezul sa se umfle cind fierbe. Dupa ce este umplut (iaqtinul), se aseaza intr-o cratita. Se pune peste el apa cu sucul de rosii, sare, usturoi, Vegeta, cca 1,5 lingurita menta.
Se fierbe in jur de 1,5 ora. Cind e gata, se scoate, imediat din supa in care a fiert. Saca se lasa inauntru, se crapa. Supa in care a fiert, se strecoara.
Se serveste cu supa in care a fiert linga.
Mie mi-a ramas putina umplutura, am umplut cu ea 2 rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iaqtin umplut(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Oua Benedict

Oua Benedict

Pentru sosul hollandaise: Folositi un vas de sticla pe care il puteti pune peste un alt vas cu apa

9 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute de manzat in foi de tei

Sarmalute de manzat in foi de tei

Frunzele de tei au o savoare aparte, sunt fragede si bune mai ales in aceasta perioada, inainte de

13 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Merita incercata !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

    Vreau si eu iaqtin, să văd ce gust are?

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Bun. Usor de facut si rapid.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Reteta nr 40,sint dovlecei umpluti;doar ca aici,dovleceii sint mici(se vede in poza).

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Chiar ca arata ca dovelcelul nostru.Cam asa fac si eu.Foarte bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg iaqtin (un fel de dovlecel)
  • - cca 125 g orez
  • - 80 g carne de vita
  • - 1/2 lingurita sare
  • - condimente (piper
  • ienibahar
  • cardamom
  • curcum)
  • - 3 lingurite menta tocata marunt
  • - 4 linguri ulei de masline
  • Pentru supa in care se fierb:
  • - 1 l apa,
  • - suc 2 rosii,
  • - sare dupa gust,
  • - Vegeta dupa gust,
  • - 2 catei usturoi batut

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Friptura de porc in cidru cu sos de smantana si mustar