Iaqtin umplut(specific arab)

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Iaqtin umplut(specific arab)

Ingrediente

  • - 1 kg iaqtin (un fel de dovlecel)
  • - cca 125 g orez
  • - 80 g carne de vita
  • - 1/2 lingurita sare
  • - condimente (piper, ienibahar, cardamom, curcum)
  • - 3 lingurite menta tocata marunt
  • - 4 linguri ulei de masline
  • Pentru supa in care se fierb:
  • - 1 l apa,
  • - suc 2 rosii,
  • - sare dupa gust,
  • - Vegeta dupa gust,
  • - 2 catei usturoi batut

Mod de preparare

Iaqtinul se curata astfel: prima data se razuieste, se spala, apoi se goleste cu un cutit special, se pun in apa cu sare (sa nu se innegreasca).

Orezul, spalat, inmuiat in apa calduta 30 minute, se spala inca o data, se amesteca cu carnea taiata cubulete (cam 0,5/0,5 cm), cu sarea, condimentele pudra, cca 1,5 lingurita menta,ulei de masline.Se amesteca totul bine.Apoi se umple iaqtinul(dupa ce se spala de apa cu sare), lasindu-se goi ultimii cca 3 cm, pt a avea loc orezul sa se umfle cind fierbe. Dupa ce este umplut (iaqtinul), se aseaza intr-o cratita. Se pune peste el apa cu sucul de rosii, sare, usturoi, Vegeta, cca 1,5 lingurita menta.

Se fierbe in jur de 1,5 ora. Cind e gata, se scoate, imediat din supa in care a fiert. Saca se lasa inauntru, se crapa. Supa in care a fiert, se strecoara.

Se serveste cu supa in care a fiert linga.

Mie mi-a ramas putina umplutura, am umplut cu ea 2 rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise