autor:

valentina ionita
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 martie 2015

Ingrediente
3 linguri de migdale hidratate si macinate, Migdalele se lasa peste noapte in apa sarata, deshidratate 12-24 de ore. In cazul in care nu sunt bine uscate, migdalele se rancezesc repede., 2 linguri de zeama de lamaie sau dupa gust, o lingurita rasa de mustar dulce, 300 - 350 ml ulei ( eu am folosit ulei de rapita ), ceapa dupa gust ( eu am folosit ceapa verde) ( ceapa rosie tinuta inainte de a fi folosita 5-10 minute in apa da un gust si o aroma aparte), o feliuta de paine inmuiata in apa rece (eu am folosit paine din faina de orez fara gluten), sare de mare fina si piper alb dupa gust, o lingura de pesmet alb din comert sau facut in casa (uscati painea si o rasniti)

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Migdalele se macina in rasnita de cafea. Se stoarce painea foarte bine de apa si se pune in blender impreuna cu migdalele macinate, mustarul, sarea , piperul alb si zeama de lamaie. Se amesteca bine, apoi se adauga treptat uleiul si pesmetul pana se obtine o pasta cu consistenta tartinabila. La sfarsit se adauga ceapa tocata. Le-am servit pe lipii din faina neagra fara gluten (o pata de gust si de culoare minunata) alaturi de masline si castraveti. A fost delicios si sanatos!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Icre" din migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Orez cu tocanita de soia

Orez cu tocanita de soia

Granulele de soia se pun la inmuiat in apa calduta cu vegeta 20 minute. Ceapa se taie solzisori

9 voturi    8 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Budinca din zmeura cu afine si seminte de chia

Budinca din zmeura cu afine si seminte de chia

Spalati zmeura, afinele si chia si le procesati in blender. Le scoateti, le amestecati cu mierea

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3 linguri de migdale hidratate si macinate
  • Migdalele se lasa peste noapte in apa sarata
  • deshidratate 12-24 de ore. In cazul in care nu sunt bine uscate
  • migdalele se rancezesc repede.
  • 2 linguri de zeama de lamaie sau dupa gust
  • o lingurita rasa de mustar dulce
  • 300 - 350 ml ulei ( eu am folosit ulei de rapita )
  • ceapa dupa gust ( eu am folosit ceapa verde) ( ceapa rosie tinuta inainte de a fi folosita 5-10 minute in apa da un gust si o aroma aparte)
  • o feliuta de paine inmuiata in apa rece (eu am folosit paine din faina de orez fara gluten)
  • sare de mare fina si piper alb dupa gust
  • o lingura de pesmet alb din comert sau facut in casa (uscati painea si o rasniti)

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Branza de migdale