autor:

Monica_Marton

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Ied copt in ierburi aromatice

Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 aprilie 2017

Ingrediente
&bull Un ied, &bull 2 litri de vin alb demisec, &bull 200 ml bere brună, &bull 500 ml apă, &bull 8 rămurele de rozmarin proaspăt, &bull 8 rămurele de cimbru uscat, &bull 10 rămurele de salvie proaspătă, &bull 100 de grame de mentă uscată, &bull Un praz mare, &bull Un fenicul, &bull O pungă mare de leurdă, &bull O legătură de frunze de coriandru, &bull O legătură de frunze de leuștean, &bull O legătură de frunze de măcriș, &bull 6 frunze de dafin, &bull 2 linguri de piper negru, &bull O linguriță de piper rosu, &bull O jumătate de linguriță de boabe măcinate de coriandru, &bull O jumătate de linguriță de chimen măcinat, &bull O jumătate de linguriță de ardei iute măcinat, &bull O jumătate de linguriță de nucsoară măcinată, &bull O jumătate de linguriță de cardamon măcinat, &bull O jumătate de linguriță de cuișoare măcinate, &bull O lingură plină de sare.

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Spălaţi iedul, îl curățați de grăsimea nedorită și îl puneți la marinat în vin, la frigider, pentru 30 de ore. Eu am pus deoparte capul de la ied pentru ciobiță acrită cu măcriș, iar măruntaiele pentru drob. Marinata o preparați din cei 2 litri de vin alb demisec, o lingură de piper negru, 4 rămurele de rozmarin, 4 rămurele de cimbru, 5 rămurele de salvie, 50 de grame de mentă uscată.

După cele 30 de ore de marinare, spălați și tocați 4 rămurele de rozmarin, 5 rămurele de salvie, leurda, prazul, feniculul, frunzele de coriandru, frunzele de leuștean, frunzele de măcriș. Puneți în cratița pentru gătit, pregătită pentru a fi pusă în cuptor, două treimi din această compoziție tocată, așezați iedul peste patul de frunze, adăugați 50 de grame de mentă uscată, 4 rămurele de cimbru uscat, foile de dafin, o lingură de piper negru, o linguriță de piper rosu, o jumătate de linguriță de coriandru măcinat, o jumătate de linguriță de chimen măcinat, o jumătate de linguriță de ardei iute măcinat, o jumătate de linguriță de nucsoară măcinată, o jumătate de linguriță de cardamon măcinat, o jumătate de linguriță de cuișoare măcinate, o lingură plină de sare, apoi presărați cealaltă parte din ierburile tocate.

Adăugați 500 ml apă, 200 ml bere brună și puneți în cuptor cratița. Eu am lăsat-o 2 ore în cuptor de căramidă, dar puteți să o puneți în cuptorul electric la 200 de grade pentru aceeași perioadă de timp.

Poftă bună!

Paşte liniştit, alături de cei dragi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ied copt in ierburi aromatice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Friptura de miel

Friptura de miel

Pulpa de miel se spala bine, se curata de pielita spumoasa, apoi se taie in bucati potrivite, se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Intr-un ibric, se pun 100 ml lapte caldut, impreuna cu 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se lasa

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • &bull Un ied
  • &bull 2 litri de vin alb demisec
  • &bull 200 ml bere brună
  • &bull 500 ml apă
  • &bull 8 rămurele de rozmarin proaspăt
  • &bull 8 rămurele de cimbru uscat
  • &bull 10 rămurele de salvie proaspătă
  • &bull 100 de grame de mentă uscată
  • &bull Un praz mare
  • &bull Un fenicul
  • &bull O pungă mare de leurdă
  • &bull O legătură de frunze de coriandru
  • &bull O legătură de frunze de leuștean
  • &bull O legătură de frunze de măcriș
  • &bull 6 frunze de dafin
  • &bull 2 linguri de piper negru
  • &bull O linguriță de piper rosu
  • &bull O jumătate de linguriță de boabe măcinate de coriandru
  • &bull O jumătate de linguriță de chimen măcinat
  • &bull O jumătate de linguriță de ardei iute măcinat
  • &bull O jumătate de linguriță de nucsoară măcinată
  • &bull O jumătate de linguriță de cardamon măcinat
  • &bull O jumătate de linguriță de cuișoare măcinate
  • &bull O lingură plină de sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Marton
Bulete de branza cu struguri

Bulete de branza cu struguri

Curăţaţi şi spălaţi ceapa pe care o tăiaţi mărunt şi spălaţi boabele de struguri.

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Orez cu lapte si serbet de afine

Orez cu lapte si serbet de afine

Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Spălaţi merele, le scobiţi cu ajutorul unui cuţit şi cu o lingură. În orificiul format,

2 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver