Spalati iedul.
Spălaţi iedul, îl curățați de grăsimea nedorită și îl puneți la marinat în vin, la frigider, pentru 30 de ore. Eu am pus deoparte capul de la ied pentru ciobiță acrită cu măcriș, iar măruntaiele pentru drob. Marinata o preparați din cei 2 litri de vin alb demisec, o lingură de piper negru, 4 rămurele de rozmarin, 4 rămurele de cimbru, 5 rămurele de salvie, 50 de grame de mentă uscată.
După cele 30 de ore de marinare, spălați și tocați 4 rămurele de rozmarin, 5 rămurele de salvie, leurda, prazul, feniculul, frunzele de coriandru, frunzele de leuștean, frunzele de măcriș. Puneți în cratița pentru gătit, pregătită pentru a fi pusă în cuptor, două treimi din această compoziție tocată, așezați iedul peste patul de frunze, adăugați 50 de grame de mentă uscată, 4 rămurele de cimbru uscat, foile de dafin, o lingură de piper negru, o linguriță de piper rosu, o jumătate de linguriță de coriandru măcinat, o jumătate de linguriță de chimen măcinat, o jumătate de linguriță de ardei iute măcinat, o jumătate de linguriță de nucsoară măcinată, o jumătate de linguriță de cardamon măcinat, o jumătate de linguriță de cuișoare măcinate, o lingură plină de sare, apoi presărați cealaltă parte din ierburile tocate.
Adăugați 500 ml apă, 200 ml bere brună și puneți în cuptor cratița. Eu am lăsat-o 2 ore în cuptor de căramidă, dar puteți să o puneți în cuptorul electric la 200 de grade pentru aceeași perioadă de timp.
Poftă bună!
Paşte liniştit, alături de cei dragi!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii