Se fierb in 8 l apa rece, la foc mic pt a ramane supa limpede: osul de vita, radacinile de patrunjel, morcovii, ceapa si cartofii. Se spumeaza de cate ori este necesar. Dupa ce osul este fiert astfel incat resturile de carne se desprind cu usurinta de pe os, se adauga sare, piper si vegeta, dupa gust. Se mai da unul-doua clocote si se se da de pe foc. Se scot zarzavaturile si osul. In zeama fierbinte se pun pastele, se fierb 8 minute,se stinge focul si se acopera vasul.
Separat, se scoate maduva din os, se desprind bucatile de carne si se dau prin robot impreuna cu zarzavatul. Se adauga un ou (doua), faina, bicarbonat stins, se formeaza chiftele cu mana unsa cu ulei si se prajesc in ulei incins. Eventual, ceapa se arunca. Pofta mare!
Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.
Placinte sarate cu branzaReteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.
Cotlet de porc cu rosii la tigaieReteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.
Dulceata din fructe de soc
Comentarii