Ieftin, bun si sanatos

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 os de vita cu maduva de 700-800 g,
  • 2 radacini de patrunjel,
  • 2 morcovi,
  • o ceapa,
  • 5-6 cartofi,
  • vegeta (Knorr, secretul gustului etc),
  • taitei (paste scurte-pene, spirale sau alte forme), ]
  • un ou,
  • faina,
  • bicarbonat sau amoniac,
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Se fierb in 8 l apa rece, la foc mic pt a ramane supa limpede: osul de vita, radacinile de patrunjel, morcovii, ceapa si cartofii. Se spumeaza de cate ori este necesar. Dupa ce osul este fiert astfel incat resturile de carne se desprind cu usurinta de pe os, se adauga sare, piper si vegeta, dupa gust. Se mai da unul-doua clocote si se se da de pe foc. Se scot zarzavaturile si osul. In zeama fierbinte se pun pastele, se fierb 8 minute,se stinge focul si se acopera vasul.

Separat, se scoate maduva din os, se desprind bucatile de carne si se dau prin robot impreuna cu zarzavatul. Se adauga un ou (doua), faina, bicarbonat stins, se formeaza chiftele cu mana unsa cu ulei si se prajesc in ulei incins. Eventual, ceapa se arunca. Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise