autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

IEPURE CU MACAROANE SI DAFIN

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
8 portii, 1 iepure taiat bucati, ½ ceasca ulei de masline, putina faina, 1 ceapa mare, taiata solzisori, 2 morcovi taiati rondele de 1 cm grosime, 2 crengute de telina, tocate fin, 1/2 ceasca vin rosu, 1 ceasca vin alb, 3 linguri smântâna proaspata, 1 pachet macaroane, Pentru marinata:, 1 ½ ceasca coniac, 1 lingura otet, 1 lingura zahar, 2 catei de usturoi, câteva frunze de rozmarin, 3 foi de dafin, 2 linguri cimbru uscat, sare, piper, 6-8 cesti apa (pentru gatit)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Se pun bucatile de iepure in marinata si se dau la frigider 24 de ore. Apoi se arunca marinata si se da iepurele prin faina.
2. Se ia o cratita mare, se adauga uleiul de masline si se calesc putin bucatile de carne. Se scoate carnea si, in acelasi ulei, se prajesc ceapa, morcovul si telina. Se pune iar carnea in cratita si se adauga vinul, 6-8 cesti de apa si se fierbe inabusit 40-50 de minute pâna când carnea e foarte frageda.
3. Se scoate carnea din cratita, având grija sa nu ramâna oase in cratita, si sosul se lasa pe foc pâna se ingroasa. Acum se inlatura oasele, rupând carnea in bucatele. Sosul se pune in blender, se mixeaza, apoi se pune la loc in cratita si se amesteca intruna. De indata ce da in clocot, se adauga smântâna si bucatelele de carne. Se opreste focul.
4. Macaroanele se fierb 4 minute, se strecoara, se pun pe un platou mare incalzit si se amesteca cu jumatate din sos. Restul de sos se toarna peste macaroane. Se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "IEPURE CU MACAROANE SI DAFIN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Mancarica de ficatei cu cartofi natur

Mancarica de ficatei cu cartofi natur

Ceapa se curata,se spala si se taie solzisori. Se pune la calit intr-o tigaie cu ulei,se presara

4 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 8 portii
  • 1 iepure taiat bucati
  • ½ ceasca ulei de masline
  • putina faina
  • 1 ceapa mare
  • taiata solzisori
  • 2 morcovi taiati rondele de 1 cm grosime
  • 2 crengute de telina
  • tocate fin
  • 1/2 ceasca vin rosu
  • 1 ceasca vin alb
  • 3 linguri smântâna proaspata
  • 1 pachet macaroane
  • Pentru marinata:
  • 1 ½ ceasca coniac
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura zahar
  • 2 catei de usturoi
  • câteva frunze de rozmarin
  • 3 foi de dafin
  • 2 linguri cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 6-8 cesti apa (pentru gatit)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Tocanita poloneza