IEPURE CU MACAROANE

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 iepure taiat bucati
  • o ceasca ulei de masline
  • putina faina
  • 1 ceapa mare, taiata solzisori
  • 2 morcovi taiati rondele de 1 cm grosime
  • 2 crengute de telina, tocate fin
  • 1/2 ceasca vin rosu
  • 1 ceasca vin alb
  • 3 linguri smântâna proaspata
  • 1 pachet macaroane
  • Pentru marinata:
  • 1 ceasca coniac
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura zahar
  • 2 catei de usturoi
  • câteva frunze de rozmarin
  • 3 foi de dafin
  • 2 linguri cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 6-8 cesti apa (pentru gatit)

Mod de preparare

1. Se pun bucatile de iepure in marinata si se dau la frigider 24 de ore. Apoi se arunca marinata si se da iepurele prin faina.

2. Se ia o cratita mare, se adauga uleiul de masline si se calesc putin bucatile de carne. Se scoate carnea si, in acelasi ulei, se prajesc ceapa, morcovul si telina. Se pune iar carnea in cratita si se adauga vinul, 6-8 cesti de apa si se fierbe inabusit 40-50 de minute pâna când carnea e foarte frageda.

3. Se scoate carnea din cratita, având grija sa nu ramâna oase in cratita, si sosul se lasa pe foc pâna se ingroasa. Acum se inlatura oasele, rupând carnea in bucatele. Sosul se pune in blender, se mixeaza, apoi se pune la loc in cratita si se amesteca intruna. De indata ce da in clocot, se adauga smântâna si bucatelele de carne. Se opreste focul.

4. Macaroanele se fierb 4 minute, se strecoara, se pun pe un platou mare incalzit si se amesteca cu jumatate din sos. Restul de sos se toarna peste macaroane. Se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise