autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

IEPURE CU MACAROANE

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 iepure taiat bucati, o ceasca ulei de masline, putina faina, 1 ceapa mare, taiata solzisori, 2 morcovi taiati rondele de 1 cm grosime, 2 crengute de telina, tocate fin, 1/2 ceasca vin rosu, 1 ceasca vin alb, 3 linguri smântâna proaspata, 1 pachet macaroane, Pentru marinata:, 1 ceasca coniac, 1 lingura otet, 1 lingura zahar, 2 catei de usturoi, câteva frunze de rozmarin, 3 foi de dafin, 2 linguri cimbru uscat, sare, piper, 6-8 cesti apa (pentru gatit)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se pun bucatile de iepure in marinata si se dau la frigider 24 de ore. Apoi se arunca marinata si se da iepurele prin faina.
2. Se ia o cratita mare, se adauga uleiul de masline si se calesc putin bucatile de carne. Se scoate carnea si, in acelasi ulei, se prajesc ceapa, morcovul si telina. Se pune iar carnea in cratita si se adauga vinul, 6-8 cesti de apa si se fierbe inabusit 40-50 de minute pâna când carnea e foarte frageda.
3. Se scoate carnea din cratita, având grija sa nu ramâna oase in cratita, si sosul se lasa pe foc pâna se ingroasa. Acum se inlatura oasele, rupând carnea in bucatele. Sosul se pune in blender, se mixeaza, apoi se pune la loc in cratita si se amesteca intruna. De indata ce da in clocot, se adauga smântâna si bucatelele de carne. Se opreste focul.
4. Macaroanele se fierb 4 minute, se strecoara, se pun pe un platou mare incalzit si se amesteca cu jumatate din sos. Restul de sos se toarna peste macaroane. Se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "IEPURE CU MACAROANE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Perisoare cu sos de bulion si taitei

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

11 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tort de carne tocata si dovlecei

Tort de carne tocata si dovlecei

Mai intai prajim feliutele de dovlecel si le punem deoparte. Calim ceapa, adaugam carnea, apoi

39 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 iepure taiat bucati
  • o ceasca ulei de masline
  • putina faina
  • 1 ceapa mare
  • taiata solzisori
  • 2 morcovi taiati rondele de 1 cm grosime
  • 2 crengute de telina
  • tocate fin
  • 1/2 ceasca vin rosu
  • 1 ceasca vin alb
  • 3 linguri smântâna proaspata
  • 1 pachet macaroane
  • Pentru marinata:
  • 1 ceasca coniac
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura zahar
  • 2 catei de usturoi
  • câteva frunze de rozmarin
  • 3 foi de dafin
  • 2 linguri cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 6-8 cesti apa (pentru gatit)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei - nuferi - cu curcan