autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

IEPURE CU MACAROANE

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 iepure taiat bucati, o ceasca ulei de masline, putina faina, 1 ceapa mare, taiata solzisori, 2 morcovi taiati rondele de 1 cm grosime, 2 crengute de telina, tocate fin, 1/2 ceasca vin rosu, 1 ceasca vin alb, 3 linguri smântâna proaspata, 1 pachet macaroane, Pentru marinata:, 1 ceasca coniac, 1 lingura otet, 1 lingura zahar, 2 catei de usturoi, câteva frunze de rozmarin, 3 foi de dafin, 2 linguri cimbru uscat, sare, piper, 6-8 cesti apa (pentru gatit)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se pun bucatile de iepure in marinata si se dau la frigider 24 de ore. Apoi se arunca marinata si se da iepurele prin faina.
2. Se ia o cratita mare, se adauga uleiul de masline si se calesc putin bucatile de carne. Se scoate carnea si, in acelasi ulei, se prajesc ceapa, morcovul si telina. Se pune iar carnea in cratita si se adauga vinul, 6-8 cesti de apa si se fierbe inabusit 40-50 de minute pâna când carnea e foarte frageda.
3. Se scoate carnea din cratita, având grija sa nu ramâna oase in cratita, si sosul se lasa pe foc pâna se ingroasa. Acum se inlatura oasele, rupând carnea in bucatele. Sosul se pune in blender, se mixeaza, apoi se pune la loc in cratita si se amesteca intruna. De indata ce da in clocot, se adauga smântâna si bucatelele de carne. Se opreste focul.
4. Macaroanele se fierb 4 minute, se strecoara, se pun pe un platou mare incalzit si se amesteca cu jumatate din sos. Restul de sos se toarna peste macaroane. Se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "IEPURE CU MACAROANE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
PUI IMPANAT LA CUPTOR

PUI IMPANAT LA CUPTOR

Scaldati cuptorul la 200°C.Intre timp amestecati pezmetul cu patranjelul tocat si cu parmizanu.Da-ti

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Pui umplut cu orez

Pui umplut cu orez

Puiul se condimenteaza inauntru si sub piele cu sare, piper, boia, rozmarin. Orezul impreuna cu morcovul

6 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 iepure taiat bucati
  • o ceasca ulei de masline
  • putina faina
  • 1 ceapa mare
  • taiata solzisori
  • 2 morcovi taiati rondele de 1 cm grosime
  • 2 crengute de telina
  • tocate fin
  • 1/2 ceasca vin rosu
  • 1 ceasca vin alb
  • 3 linguri smântâna proaspata
  • 1 pachet macaroane
  • Pentru marinata:
  • 1 ceasca coniac
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura zahar
  • 2 catei de usturoi
  • câteva frunze de rozmarin
  • 3 foi de dafin
  • 2 linguri cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 6-8 cesti apa (pentru gatit)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu lamaie la tigaie