autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

IEPURE CU MACAROANE

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 iepure taiat bucati, o ceasca ulei de masline, putina faina, 1 ceapa mare, taiata solzisori, 2 morcovi taiati rondele de 1 cm grosime, 2 crengute de telina, tocate fin, 1/2 ceasca vin rosu, 1 ceasca vin alb, 3 linguri smântâna proaspata, 1 pachet macaroane, Pentru marinata:, 1 ceasca coniac, 1 lingura otet, 1 lingura zahar, 2 catei de usturoi, câteva frunze de rozmarin, 3 foi de dafin, 2 linguri cimbru uscat, sare, piper, 6-8 cesti apa (pentru gatit)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se pun bucatile de iepure in marinata si se dau la frigider 24 de ore. Apoi se arunca marinata si se da iepurele prin faina.
2. Se ia o cratita mare, se adauga uleiul de masline si se calesc putin bucatile de carne. Se scoate carnea si, in acelasi ulei, se prajesc ceapa, morcovul si telina. Se pune iar carnea in cratita si se adauga vinul, 6-8 cesti de apa si se fierbe inabusit 40-50 de minute pâna când carnea e foarte frageda.
3. Se scoate carnea din cratita, având grija sa nu ramâna oase in cratita, si sosul se lasa pe foc pâna se ingroasa. Acum se inlatura oasele, rupând carnea in bucatele. Sosul se pune in blender, se mixeaza, apoi se pune la loc in cratita si se amesteca intruna. De indata ce da in clocot, se adauga smântâna si bucatelele de carne. Se opreste focul.
4. Macaroanele se fierb 4 minute, se strecoara, se pun pe un platou mare incalzit si se amesteca cu jumatate din sos. Restul de sos se toarna peste macaroane. Se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "IEPURE CU MACAROANE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ananas

Pui cu ananas

Intr-o tava unsa , se pun pulpele de pui si cartofii taiati in patru, dupa ce au fost trecute prin

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de pui cu tarhon si cascaval

Chiftelute de pui cu tarhon si cascaval

Carnea tocata o amestecam cu tarhonul si patrunjelul tocate marunt.Condimentam dupa gust cu usturoi,sare

7 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 iepure taiat bucati
  • o ceasca ulei de masline
  • putina faina
  • 1 ceapa mare
  • taiata solzisori
  • 2 morcovi taiati rondele de 1 cm grosime
  • 2 crengute de telina
  • tocate fin
  • 1/2 ceasca vin rosu
  • 1 ceasca vin alb
  • 3 linguri smântâna proaspata
  • 1 pachet macaroane
  • Pentru marinata:
  • 1 ceasca coniac
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura zahar
  • 2 catei de usturoi
  • câteva frunze de rozmarin
  • 3 foi de dafin
  • 2 linguri cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 6-8 cesti apa (pentru gatit)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Piept de pui umplut