autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Iepure cu masline

    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Ingrediente
Un iepure., 4 linguri de ulei, 250 g masline, un pahar cu vin, o lingura de bulion, sare, piper., Doua cepe mari, 250 g arpagic.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

34 voturi

Mod de preparare

Se curata iepurele si se sterge bine cu un prosop curat, de firele de par si de resturile de singe, dupa care se imparte in bucati. Se poate pregati imediat sau se marineaza carnea ( se pune carnea pentru 6-7 ore intr-un vas cu un amestec din vin, otet, apa, usturoi, foi de dafin, dupa care se scoate si se lasa la scurs).
Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se pune intr-o cratita cu ulei si se lasa pe foc pina se rumeneste.
Dupa ce s-a prajit se adauga bucatile de carne care se rumenesc usor pe toate partile.
Se adauga apa fiarta, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic.
Separat, se curata arpagicul si se pune intr-o craticioara cu ulei, unde se lasa pina se inmoaie.
Cind carnea s-a inmuiat, se adauga arpagicul calit, vinul, bulionul si maslinele, desarate si fierte in prealabil.
Se pune sare si piper, dupa gust, si se amesteca bine.
Se mai lasa pe foc pina mai scade din lichid.
Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Iepure de vanat la cuptor cu arpagic si masline

Iepure de vanat la cuptor cu arpagic si masline

Iepurele se curata de pielite, se portioneaza si se spala foarte bine. Intr-o oala se adauga toate

7 voturi    8 comentarii
3h
Fripturi
Iepure cu praz si masline, la cuptor

Iepure cu praz si masline, la cuptor

Carnea de iepure o portionati in bucati potrivite. O mai parliti pe flacara daca este nevoie, o

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

34 voturi

Ingrediente

  • Un iepure.
  • 4 linguri de ulei
  • 250 g masline
  • un pahar cu vin
  • o lingura de bulion
  • sare
  • piper.
  • Doua cepe mari
  • 250 g arpagic.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui umplut cu fasole pastai si rosii cherry