autor:

flori de piatra

» » Mancaruri cu carne

Iepure cu masline

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
un iepure sau doar pulpe de iepure (de camp), 1-2cepe, 1 telina, 1-2 morcovi, 1 pastarnac,ardei(facultativ),suc de rosii sau pasta de bulion, 300-400g masline nesarate,1 pahar vin alb,3-4 linguri de ulei de floarea soarelui sau masline,foi de dafin, sare sau deliKat, piper, de lamaie.

Dificultate: Medie Timp: 3h

20 voturi

Mod de preparare

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa. Atentie daca sunt cumva cheguri mari de sange rezultate in urma vanarii aceste se vor indeparta.(Eu nu fezandez niciodata carnea de vanat deoarece se poate intampla sai se schimbe gustul).Carnea curatata ca ami sus se pune in apa rece la fiert intr-o oala cu capac sau oala subpresiune si se lasa sa fiarba. Cand incepe sa fiarba si iese spuma se ia de pe foc si se arunca aceasta apa, apoi se spala din nou carnea cu apa rece si se pune din nou la fiert. Se fierbe la foc mic, se ia spuma pe care o mai face si se pun legumele tocate marunt, uleiul, piperul si putina sare si se lasa sa fiarba incet. Legumele se pot pune si intregi sau bucati mai mari . Dupa ce s-au fiert legumele, acestea se strecoara sau se scot cu spumiera si se paseaza punandu-se inapoi peste carne.Dupa cca.1 ora si jumatate se pune vinul si se mai lasa la fiert pana carnea se patrunde bine. Intre timp daca a scazut apa f. mult aceasta se completeaza doar cu apa calda chiar fierbinte.Dupa fierberea completa a carnii se pune sucul de rosii sau bulionul astfel incat sosul sa fie mai grosut. Maslinele se spala si se pun in sosul cu carne , se mai dau cateva clocote se pun feliile de lamaie fara coaja , se potriveste de sare, se mai dau in cateva clocoteapoi de pun foile de dafin si se ia de pe foc.
Recomand ca pe timpul fierberii oala sa fie acoperita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Iepure de vanat la cuptor cu arpagic si masline

Iepure de vanat la cuptor cu arpagic si masline

Iepurele se curata de pielite, se portioneaza si se spala foarte bine. Intr-o oala se adauga toate

7 voturi    8 comentarii
3h
Fripturi
Iepure marinat cu masline

Iepure marinat cu masline

1.Se portioneaza carnea de iepure,se spala in apa rece apoi se aseaza intr-o craticioara ,turnand

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Prepar si eu iepure de casa, imi place supa cu galusti de gris si friptura de iepure.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Foarte buna reteta ta! Imi place carnea de iepure, dar cea de casa, de vanat nu am mancat, nu cred ca e prea mare diferenta.

  • Fara foto

    Theo , 25 martie 2009

    Interesanta reteta, cred k o s incerc avand in vedere k ador carnea d vanat! Super!

Dificultate

Medie

Timp

3h

20 voturi

Ingrediente

  • un iepure sau doar pulpe de iepure (de camp)
  • 1-2cepe
  • 1 telina
  • 1-2 morcovi
  • 1 pastarnac,ardei(facultativ),suc de rosii sau pasta de bulion
  • 300-400g masline nesarate,1 pahar vin alb,3-4 linguri de ulei de floarea soarelui sau masline,foi de dafin
  • sare sau deliKat
  • piper, de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne
CIORBA DE DOVLECEI

CIORBA DE DOVLECEI

Se pun la fiert in apa rece cu sare si ulei, ceapa tocata marunt, morcovul dupa preferinta :dat pe

32 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Prepar si eu iepure de casa, imi place supa cu galusti de gris si friptura de iepure.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cremos