autor:

flori de piatra

» » Mancaruri cu carne

Iepure cu masline

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
un iepure sau doar pulpe de iepure (de camp), 1-2cepe, 1 telina, 1-2 morcovi, 1 pastarnac,ardei(facultativ),suc de rosii sau pasta de bulion, 300-400g masline nesarate,1 pahar vin alb,3-4 linguri de ulei de floarea soarelui sau masline,foi de dafin, sare sau deliKat, piper, de lamaie.

Dificultate: Medie Timp: 3h

20 voturi

Mod de preparare

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa. Atentie daca sunt cumva cheguri mari de sange rezultate in urma vanarii aceste se vor indeparta.(Eu nu fezandez niciodata carnea de vanat deoarece se poate intampla sai se schimbe gustul).Carnea curatata ca ami sus se pune in apa rece la fiert intr-o oala cu capac sau oala subpresiune si se lasa sa fiarba. Cand incepe sa fiarba si iese spuma se ia de pe foc si se arunca aceasta apa, apoi se spala din nou carnea cu apa rece si se pune din nou la fiert. Se fierbe la foc mic, se ia spuma pe care o mai face si se pun legumele tocate marunt, uleiul, piperul si putina sare si se lasa sa fiarba incet. Legumele se pot pune si intregi sau bucati mai mari . Dupa ce s-au fiert legumele, acestea se strecoara sau se scot cu spumiera si se paseaza punandu-se inapoi peste carne.Dupa cca.1 ora si jumatate se pune vinul si se mai lasa la fiert pana carnea se patrunde bine. Intre timp daca a scazut apa f. mult aceasta se completeaza doar cu apa calda chiar fierbinte.Dupa fierberea completa a carnii se pune sucul de rosii sau bulionul astfel incat sosul sa fie mai grosut. Maslinele se spala si se pun in sosul cu carne , se mai dau cateva clocote se pun feliile de lamaie fara coaja , se potriveste de sare, se mai dau in cateva clocoteapoi de pun foile de dafin si se ia de pe foc.
Recomand ca pe timpul fierberii oala sa fie acoperita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Iepure de vanat la cuptor cu arpagic si masline

Iepure de vanat la cuptor cu arpagic si masline

Iepurele se curata de pielite, se portioneaza si se spala foarte bine. Intr-o oala se adauga toate

7 voturi    8 comentarii
3h
Fripturi
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Prepar si eu iepure de casa, imi place supa cu galusti de gris si friptura de iepure.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Foarte buna reteta ta! Imi place carnea de iepure, dar cea de casa, de vanat nu am mancat, nu cred ca e prea mare diferenta.

  • Fara foto

    Theo , 25 martie 2009

    Interesanta reteta, cred k o s incerc avand in vedere k ador carnea d vanat! Super!

Dificultate

Medie

Timp

3h

20 voturi

Ingrediente

  • un iepure sau doar pulpe de iepure (de camp)
  • 1-2cepe
  • 1 telina
  • 1-2 morcovi
  • 1 pastarnac,ardei(facultativ),suc de rosii sau pasta de bulion
  • 300-400g masline nesarate,1 pahar vin alb,3-4 linguri de ulei de floarea soarelui sau masline,foi de dafin
  • sare sau deliKat
  • piper, de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne
CIORBA DE DOVLECEI

CIORBA DE DOVLECEI

Se pun la fiert in apa rece cu sare si ulei, ceapa tocata marunt, morcovul dupa preferinta :dat pe

30 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Prepar si eu iepure de casa, imi place supa cu galusti de gris si friptura de iepure.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ciolan afumat fiert in vin servit cu piure de cartofi cu nucsoara si mancare de ardei capia copti