Iepure cu masline

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Iepure cu masline

Ingrediente

  • un iepure sau doar pulpe de iepure (de camp)
  • 1-2cepe
  • 1 telina
  • 1-2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • ardei(facultativ)
  • suc de rosii sau pasta de bulion
  • 300-400g masline nesarate
  • 1 pahar vin alb
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui sau masline
  • foi de dafin
  • sare sau deliKat
  • piper
  • 2-3felii de lamaie.

Mod de preparare

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa. Atentie daca sunt cumva cheguri mari de sange rezultate in urma vanarii aceste se vor indeparta.(Eu nu fezandez niciodata carnea de vanat deoarece se poate intampla sai se schimbe gustul).Carnea curatata ca ami sus se pune in apa rece la fiert intr-o oala cu capac sau oala subpresiune si se lasa sa fiarba. Cand incepe sa fiarba si iese spuma se ia de pe foc si se arunca aceasta apa, apoi se spala din nou carnea cu apa rece si se pune din nou la fiert. Se fierbe la foc mic, se ia spuma pe care o mai face si se pun legumele tocate marunt, uleiul, piperul si putina sare si se lasa sa fiarba incet. Legumele se pot pune si intregi sau bucati mai mari . Dupa ce s-au fiert legumele, acestea se strecoara sau se scot cu spumiera si se paseaza punandu-se inapoi peste carne.Dupa cca.1 ora si jumatate se pune vinul si se mai lasa la fiert pana carnea se patrunde bine. Intre timp daca a scazut apa f. mult aceasta se completeaza doar cu apa calda chiar fierbinte.Dupa fierberea completa a carnii se pune sucul de rosii sau bulionul astfel incat sosul sa fie mai grosut. Maslinele se spala si se pun in sosul cu carne , se mai dau cateva clocote se pun feliile de lamaie fara coaja , se potriveste de sare, se mai dau in cateva clocoteapoi de pun foile de dafin si se ia de pe foc.

Recomand ca pe timpul fierberii oala sa fie acoperita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise