Carnea de iepure o portionati in bucati potrivite.
Carnea de iepure o portionati in bucati potrivite.
O mai parliti pe flacara daca este nevoie, o spalati bine si o stergeti cu niste servetele.
O presarati pe ambele parti cu sare, piper, boia de ardei dulce si iute.
Prazul il spalati, il taiati in doua pe lungime, apoi rondele.
Morcovul decojit il taiati rondele, gogosarul curatat de cotor si seminte il taiati fasii.
Ungeti o tigaie cu ulei si o incingeti.
Puneti bucatile de carne, le rumeniti pe ambele parti la foc potrivit, impreuna cu crengutele de cimbru.
Le scoateti pe un platou cand sunt gata.
In aceeasi tigaie sotati prazul cu morcovul, gogosarul, 2-3 minute, apoi adaugati cam jumatate din sucul de rosii si o cana cu apa.
Presarati sare si piper.
Lasati sa dea 2-3 clocote si trageti tigaia deoparte.
Intr-o tava turnati amestecul din tigaie cu praz.
Asezati bucatile de carne cu crengutele de cimbru, apoi din loc in loc, puneti maslinele.
Usturoiul curatat il taiati bucati mai mari, il presarati peste carne.
Cu restul de suc de rosii, ungeti bucatile de iepure.
Acoperiti tava cu staniol, o introduceti in cuptorul incins, la 190-200 de grade, pentru o ora si 20 de minute.
Dupa acest timp, o descoperiti, incercati carnea cu o furculita sa fiti siguri de este patrunsa.
O mai lasati inca 20-30 de minute la cuptor dar descoperita, ca sa sa rumeneasca usor.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati 5-10 minute la racorit.
Se serveste cu diverse salate, muraturi sau cu dulceata de ardei iuti. Eu am presarat si cateva fire de microplante.
Sa aveti pofta!
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii