autor:

anaandronel

» » Mancaruri cu carne

Iepure cu prune

Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 09 ianuarie 2011

Ingrediente
un iepure, 3 morcovi, 10 prune uscate, 2 cepe mari, 1/2 ardei rosu, 1/2 ardei verde, 1/2 ardei galben, o cutie ciuperci, o crenguta cimbru, 100 gr margarina de prajit, 4 linguri de faina pt tavalit iepurile, 3 linguri de faina speciala pt ingrosat sosul, 2 beri Lindemans sau Lefe (blonda) de 33 cl, 2 felii de piine unse cu mustar

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Incepem cu zaravatul pe care il taiem marunt iar morcovul in rondele,eu il prefer asa, ciupercile curatate si feliate.Se portioneaza iepurele daca nu il cumparati gata si se curata bine pielita dupa care il tavalim prin faina si il punem la prajit in 80 gr margarina bine incinsa.Se prajeste pe amindoua partile si se scoate intr-un platou, in tava in care am prajit iepurile se pune ceapa si se caleste adaugind apoi ardeii si morcovul.Cind sunt gata bine calite se pune iepurile si cele doua beri adaugind o cana sau doua de apa,prunele si condimentele(sare,piper negru)si crenguta de cimbru,cind a dat doua trei clocote se adauga feliile de piine unse cu mustar.Se lasa la foc mijlociu sa fiarba bine,intre timp prajim ciupercile in margarina cea ramas si cind sunt gata le adaugam peste iepure in pralabil adaugind faina pt sos (atentie;faina se adauga doar cind carnea este gata dar sa nu se ia de pe os)dind cu lingura de lemn pe fundul oalei ca sa nu se prinda. Se da deoparte si se lasa cu capacul pus 15 minute sa abure inainte de servit.
Noi in casa intotdeauna o pregatim dupa sarbatori pt ca e o mincare usoara si dupa atitea bunatati si mincare grea e nevoie de ceva mai usor si binenteles servita cu o bere de cirese un adevarat Kriek.
Va dorim pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ragout de iepure cu cherry, bacon si prune

Ragout de iepure cu cherry, bacon si prune

Taie iepurele in bucati, apoi separa pulpele si file-urile; Stropeste-le cu ulei de masline si frresh

0 voturi    0 comentarii
1h 55 min
Slow Cooking
Sarmale cu curcan si varza murata in cuib

Sarmale cu curcan si varza murata in cuib

Varza o punem la desarat in apa calduta. Oala de lut (in caz ca folositi una de lut) o puneti cu

1 vot    2 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Bun iepurasul!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 iulie 2012

    Interesant, dar precis delicios!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

    Un meniu pe cinste...delicios ! Felicitari !*****

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • un iepure
  • 3 morcovi
  • 10 prune uscate
  • 2 cepe mari
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei galben
  • o cutie ciuperci
  • o crenguta cimbru
  • 100 gr margarina de prajit
  • 4 linguri de faina pt tavalit iepurile
  • 3 linguri de faina speciala pt ingrosat sosul
  • 2 beri Lindemans sau Lefe (blonda) de 33 cl
  • 2 felii de piine unse cu mustar

Raporteaza reteta

Retete
de anaandronel
Crema de vinete

Crema de vinete

Se frig vinetele pe gratar sau pe o tava pe aragaz(e mai bine la gratar deoarece fac mult fum in

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Salate reci
Creveti a la Franky

Creveti a la Franky

Daca preferati crevetii proaspeti ii decojiti si ii lasati pe un prosop de bucatarie la uscat,daca

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pulpite de pui  prajit peste orez cu legume

Pulpite de pui prajit peste orez cu legume

Punem cele 6 pulpite la fiert in cca 2 l jumate de apa,cu un morcov si sare.Intre timp taiem ceapa

8 voturi    13 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne

COSTEO (Chef de cuisine)

Bun iepurasul!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Cotlet cu ciuperci la cuptor