1. Zarzavatul pentru supa se curata si se taie rondele, se acopera cu 100 ml. otet slab si cu apa pana la 1,5 litri, se condimenteaza cu sare, piper boabe si foi de dafin. Se adauga ceapa taiata rondele si se fierbe 10 minute.
2. Carnea de iepure se curata de pielite, apoi se asaza in tava, se toarna peste ea marinata fierbinte si se lasa la racit. Se pune la frigider cel putin 12 ore, iar carnea se intoarce din cand in cand.
3. Se scoate apoi carnea, se impaneaza cu slanina afumata si se frige in ulei pe toate partile. Zarzavatul se aseaza de jur imprejurul carnii si se fierbe inabusit, adaugand, de cate ori este necesar, marinata pana se inmoaie carnea.
4. Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu marinata, iar cand carnea este moale, se adauga si sosul de zahar. Se scoate carnea si se taie felii. In sosul din tava, se presara faina amestecata bine cu smantana,vinul, gemul de fructe si mustarul,pentru ca sosul sa fie picant. Se fierb impreuna pana se obtine un sos dens, pe care il punem in blender pentru a deveni ca o smantana nu prea groasa.
5. Carnea taiata felii se pune in sos si se lasa la fiert 3-4 minute. Se serveste cu crochete de cartofi, orez sau paste fainoase si un vin rosu sec.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii