autor:

Vekas

» » Mancaruri cu peste

IEPURE CU SOS VANATORESC

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2008

Ingrediente
1,5 kg iepure (pulpa si spinare),, 2 linguri de ulei, , 1 legatura de zarzavat pentru supa,, 1 ceapa mare,, 1 lingura de faina,, 100 g slanina afumata,, 100 ml smantana, , 50 g zahar,, 1 pahar vin rosu sec, , 2 linguri de gem de coacaze sau de afine, , sare, , piper boabe, , 3-4 foi de dafin,, mustar

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

1. Zarzavatul pentru supa se curata si se taie rondele, se acopera cu 100 ml. otet slab si cu apa pana la 1,5 litri, se condimenteaza cu sare, piper boabe si foi de dafin. Se adauga ceapa taiata rondele si se fierbe 10 minute.

2. Carnea de iepure se curata de pielite, apoi se asaza in tava, se toarna peste ea marinata fierbinte si se lasa la racit. Se pune la frigider cel putin 12 ore, iar carnea se intoarce din cand in cand.

3. Se scoate apoi carnea, se impaneaza cu slanina afumata si se frige in ulei pe toate partile. Zarzavatul se aseaza de jur imprejurul carnii si se fierbe inabusit, adaugand, de cate ori este necesar, marinata pana se inmoaie carnea.

4. Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu marinata, iar cand carnea este moale, se adauga si sosul de zahar. Se scoate carnea si se taie felii. In sosul din tava, se presara faina amestecata bine cu smantana,vinul, gemul de fructe si mustarul,pentru ca sosul sa fie picant. Se fierb impreuna pana se obtine un sos dens, pe care il punem in blender pentru a deveni ca o smantana nu prea groasa.

5. Carnea taiata felii se pune in sos si se lasa la fiert 3-4 minute. Se serveste cu crochete de cartofi, orez sau paste fainoase si un vin rosu sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "IEPURE CU SOS VANATORESC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
IEPURE MARINAT SI SOS VANATORESC LA CUPTOR

IEPURE MARINAT SI SOS VANATORESC LA CUPTOR

Se spala foarte bine carnea de iepure si se portioneaza,se curata legumele-ceapa,usturoiul,morcovii

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Craciun
Ardei umpluti cu peste

Ardei umpluti cu peste

Orezul se curata de impuritati,se spala si se fierbe pe jumatate in apa rece cu cateva picaturi de

12 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg iepure (pulpa si spinare),
  • 2 linguri de ulei
  • 1 legatura de zarzavat pentru supa,
  • 1 ceapa mare,
  • 1 lingura de faina,
  • 100 g slanina afumata,
  • 100 ml smantana
  • 50 g zahar,
  • 1 pahar vin rosu sec
  • 2 linguri de gem de coacaze sau de afine
  • sare
  • piper boabe
  • 3-4 foi de dafin,
  • mustar

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Scrumbie cu cartofi taranesti in vas roman