Iepure de camp cu verdeturi si masline

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Ingrediente

  • - 1/2 iepure de camp;
  • - 2 fire de praz;
  • - 2 legaturi de leurda;
  • - 1 legatura ceapa verde;
  • - 1 legatura usturoi verde;
  • - 1 ceapa uscata;
  • - 4-5 catei de usturoi;
  • - 500 ml vin alb;
  • - apa;
  • - dafin, sare, piper, cimbru, maghiran;
  • - otet;
  • - 500 g masline negre si verzi;
  • - 2 lamai.

Mod de preparare

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza.

2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper boabe, dafin, sare, cimbru, maghiran, otet, apa, un pahar de vin alb, care se pune la fiert. Dupa ce a dat 2-3 clocote se lasa la racit, iar apoi se toarna peste bucatile de iepure.

3. Se lasa la marinat 48 de ore intr-un loc racaros.

4. Dupa 48 de ore se scoate, se lasa la scurs, iar dupa ce s-a scurs se aseaza intr-o tava unsa cu ulei de masline.

5. Se condimenteaza cu sare si piper, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru o ora la foc potrivit.

6. Dupa o ora se adauga prazul taiat rondele mai mari, ceapa si usturoiul verde, leurda si cateii de usturoi taiati marunt.

7. Se adauga apa si se introduce iar la cuptor.

8. Dupa 30 minute se adauga maslinele, vinul alb si zeama de lamaie.

9. Se mai lasa 20 de minute.

10. Se serveste cu garnitura de orez si salata de ciuperci cu verdeturi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise