autor:

ALINA BANICA

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Iepure de camp cu verdeturi si masline

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Ingrediente
- 1/2 iepure de camp, - 2 fire de praz, - 2 legaturi de leurda, - 1 legatura ceapa verde, - 1 legatura usturoi verde, - 1 ceapa uscata, - 4-5 catei de usturoi, - 500 ml vin alb, - apa, - dafin, sare, piper, cimbru, maghiran, - otet, - 500 g masline negre si verzi, - 2 lamai.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza.
2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper boabe, dafin, sare, cimbru, maghiran, otet, apa, un pahar de vin alb, care se pune la fiert. Dupa ce a dat 2-3 clocote se lasa la racit, iar apoi se toarna peste bucatile de iepure.
3. Se lasa la marinat 48 de ore intr-un loc racaros.
4. Dupa 48 de ore se scoate, se lasa la scurs, iar dupa ce s-a scurs se aseaza intr-o tava unsa cu ulei de masline.
5. Se condimenteaza cu sare si piper, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru o ora la foc potrivit.
6. Dupa o ora se adauga prazul taiat rondele mai mari, ceapa si usturoiul verde, leurda si cateii de usturoi taiati marunt.
7. Se adauga apa si se introduce iar la cuptor.
8. Dupa 30 minute se adauga maslinele, vinul alb si zeama de lamaie.
9. Se mai lasa 20 de minute.
10. Se serveste cu garnitura de orez si salata de ciuperci cu verdeturi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure de camp cu verdeturi si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Un iepure zglobiu si tinerel, maruntit cu satarul, se lasa peste noapte la fragezit sa se imbete

2 voturi    1 comentariu
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Aripioare in aluat crocant

Aripioare in aluat crocant

Saram si piperam aripile,apoi le lasam la frigider circa o jumatate de ora.Batem ouale,adaugam faina,un

3 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Diferentele de gust sunt destul de mari. Iepurele de camp are carnea rosie, este o salbaticiune, pe cand cel de casa are carnea alba, total diferita.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Am mancat iepure de casa, dar de camp niciodata, insa cred ca nu e diferenta la gust, arata bine.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Arata bine!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Imi place mult carnea de iepure!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • - 1/2 iepure de camp
  • - 2 fire de praz
  • - 2 legaturi de leurda
  • - 1 legatura ceapa verde
  • - 1 legatura usturoi verde
  • - 1 ceapa uscata
  • - 4-5 catei de usturoi
  • - 500 ml vin alb
  • - apa
  • - dafin
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • maghiran
  • - otet
  • - 500 g masline negre si verzi
  • - 2 lamai.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Salata orientala de primavara

Salata orientala de primavara

1. Se fierb ouale tari si se pun apoi in apa rece. 2. Se curata cartofii si se pun la fiert in apa

10 voturi    14 comentarii
1h
Aperitive cu oua

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Diferentele de gust sunt destul de mari. Iepurele de camp are carnea rosie, este o salbaticiune, pe cand cel de casa are carnea alba, total diferita.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Ciulama ca la bunica