autor:

Georgiana Voinea

» » Mancaruri cu carne

Iepure toscan cu rozmarin

Autor: Georgiana Voinea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Voinea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 septembrie 2012

Ingrediente
Ingrediente:, 2 pulpe de iepure (cele din spate au mai multă carne), 1 fir de rozmarin verde, 1 capatana usturoi, 1 ceapă mică, 2 linguri ulei de măsline, 1/2 pahar de vin alb sec, sare, piper, Garnitura: ciuperci la tigaie cu ceapă, ardei şi pătrunjel

Dificultate: Medie Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

1.Pulpele de iepure se spala si se sterg bine de apă, apoi se asezonează cu sare şi piper.Ungeţi cu o lingură de ulei un vas ceramic sau o tavă pentru cuptor, asezati iepurele si stropiti cu restul de ulei. Rozmarinul se presara pe deasupra, iar ceapa se taie pe jumatate si se aseaza si ea în vas, impreuna cu capătană de usturoi.
2.Se dau la cuptor si se rumenesc la temperatura maxima cca 25 de minute, după care se coboară până la 180 de grade şi se lasă incă o oră. Adăugati acum vinul şi lăsati vasul la cuptor pentru alte 15 minute, să se formeze un sos- va fi delicios.
In acest timp, pregătiţi garnitura de ciuperci la tigaie. Căliţi ceapa, adăugaţi ciupercile feliate, apoi ardeiul. Puteţi pune vin şi aici, se va combina mai bine cu sosul de la iepure. Cand alcoolul s-a evaporat, presăraţi o mână de pătrunjel proaspăt.
E o reţetă foarte potrivită pentru inceputul toamnei, mai ales alături de un vin roşu, care nu trebuie să fie neapărat din Chianti, merge şi o Feteasca Neagră:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure toscan cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2012

    Arata minunat si cu siguranta este un deliciu !

Dificultate

Medie

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2 pulpe de iepure (cele din spate au mai multă carne)
  • 1 fir de rozmarin verde
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 pahar de vin alb sec
  • sare
  • piper
  • Garnitura: ciuperci la tigaie cu ceapă
  • ardei şi pătrunjel

Raporteaza reteta

Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Arata minunat si cu siguranta este un deliciu !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura inabusita de miel cu stafide