autor:

Georgiana Voinea

» » Mancaruri cu carne

Iepure toscan cu rozmarin

Autor: Georgiana Voinea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Voinea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 septembrie 2012

Ingrediente
Ingrediente:, 2 pulpe de iepure (cele din spate au mai multă carne), 1 fir de rozmarin verde, 1 capatana usturoi, 1 ceapă mică, 2 linguri ulei de măsline, 1/2 pahar de vin alb sec, sare, piper, Garnitura: ciuperci la tigaie cu ceapă, ardei şi pătrunjel

Dificultate: Medie Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

1.Pulpele de iepure se spala si se sterg bine de apă, apoi se asezonează cu sare şi piper.Ungeţi cu o lingură de ulei un vas ceramic sau o tavă pentru cuptor, asezati iepurele si stropiti cu restul de ulei. Rozmarinul se presara pe deasupra, iar ceapa se taie pe jumatate si se aseaza si ea în vas, impreuna cu capătană de usturoi.
2.Se dau la cuptor si se rumenesc la temperatura maxima cca 25 de minute, după care se coboară până la 180 de grade şi se lasă incă o oră. Adăugati acum vinul şi lăsati vasul la cuptor pentru alte 15 minute, să se formeze un sos- va fi delicios.
In acest timp, pregătiţi garnitura de ciuperci la tigaie. Căliţi ceapa, adăugaţi ciupercile feliate, apoi ardeiul. Puteţi pune vin şi aici, se va combina mai bine cu sosul de la iepure. Cand alcoolul s-a evaporat, presăraţi o mână de pătrunjel proaspăt.
E o reţetă foarte potrivită pentru inceputul toamnei, mai ales alături de un vin roşu, care nu trebuie să fie neapărat din Chianti, merge şi o Feteasca Neagră:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure toscan cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gratar din ceafa de porc

Gratar din ceafa de porc

Feliezi ceafa, o lasi la marinat pentr o ora in amestec de vin, sare, condimente dupa placere, ceapa,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
File de pasare cu rosioare chery

File de pasare cu rosioare chery

Intr-un vas rezistent la cuptor (pyrex)se pun componentele pentru sos ,se amesteca si se dau la cuptor

6 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2012

    Arata minunat si cu siguranta este un deliciu !

Dificultate

Medie

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2 pulpe de iepure (cele din spate au mai multă carne)
  • 1 fir de rozmarin verde
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 pahar de vin alb sec
  • sare
  • piper
  • Garnitura: ciuperci la tigaie cu ceapă
  • ardei şi pătrunjel

Raporteaza reteta

Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Arata minunat si cu siguranta este un deliciu !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ficatei Gytty