autor:

Georgiana Voinea

» » Mancaruri cu carne

Iepure toscan cu rozmarin

Autor: Georgiana Voinea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Voinea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 septembrie 2012

Ingrediente
Ingrediente:, 2 pulpe de iepure (cele din spate au mai multă carne), 1 fir de rozmarin verde, 1 capatana usturoi, 1 ceapă mică, 2 linguri ulei de măsline, 1/2 pahar de vin alb sec, sare, piper, Garnitura: ciuperci la tigaie cu ceapă, ardei şi pătrunjel

Dificultate: Medie Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

1.Pulpele de iepure se spala si se sterg bine de apă, apoi se asezonează cu sare şi piper.Ungeţi cu o lingură de ulei un vas ceramic sau o tavă pentru cuptor, asezati iepurele si stropiti cu restul de ulei. Rozmarinul se presara pe deasupra, iar ceapa se taie pe jumatate si se aseaza si ea în vas, impreuna cu capătană de usturoi.
2.Se dau la cuptor si se rumenesc la temperatura maxima cca 25 de minute, după care se coboară până la 180 de grade şi se lasă incă o oră. Adăugati acum vinul şi lăsati vasul la cuptor pentru alte 15 minute, să se formeze un sos- va fi delicios.
In acest timp, pregătiţi garnitura de ciuperci la tigaie. Căliţi ceapa, adăugaţi ciupercile feliate, apoi ardeiul. Puteţi pune vin şi aici, se va combina mai bine cu sosul de la iepure. Cand alcoolul s-a evaporat, presăraţi o mână de pătrunjel proaspăt.
E o reţetă foarte potrivită pentru inceputul toamnei, mai ales alături de un vin roşu, care nu trebuie să fie neapărat din Chianti, merge şi o Feteasca Neagră:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure toscan cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Shaorma dietetica de pui

Shaorma dietetica de pui

Varza o taiem fin cu cutitul sau o dam pe razatoare , rosiile le feliem subtire , salata o rupem

6 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne
Polenta alla boscaiola

Polenta alla boscaiola

Calim ceapa tocata in ulei de masline pana devine transparenta.adaugam carnatii taiati si usturoiul

28 voturi    12 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2012

    Arata minunat si cu siguranta este un deliciu !

Dificultate

Medie

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2 pulpe de iepure (cele din spate au mai multă carne)
  • 1 fir de rozmarin verde
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 pahar de vin alb sec
  • sare
  • piper
  • Garnitura: ciuperci la tigaie cu ceapă
  • ardei şi pătrunjel

Raporteaza reteta

Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Arata minunat si cu siguranta este un deliciu !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Fudulii de curcan cu praz