autor:

Lia Maria

» » Fripturi

Iepure umplut, servit cu sos

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Ingrediente
•Un iepure, •inima, •ficatul, •rinichii, •plamanii, •1 limba de porc, •1 inima de porc, •1 ceapa mare, •300g ciuperci, •1 ardei kapia, •verdeata ( marar si patrunjel), •4 catei de usturoi, •2 fire ceapa verde, •1 felie de paine, •amestec condim. ptr. friptura, •2 oua, •sare, •piper, •ulei, •200g vin alb, Pentru sos, 1 lingura sos de hrean cu smantana, 1legatura marar verde maruntit, ½ lamaie (zeama)

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Se fierb in apa cu sare, inima, rinichii, plamanii iepurelui + maruntaiele de porc. Felia de paine o inmuiem in apa, apoi o stoarcem bine.Ceapa, 2 catei de usturoi, ardeiul si trei sfert din ciuperci, le taiem felii. Dupa ce au fiert si s-au racit organele, curatam limba de piele si le dam prin masina de carne, impreuna cu painea si 2 catei de usturoi. Ceapa verde, mararul si patrunjelul il taiem marunt si-l amestecam cu carnea macinata + cele doua oua crude.Compozitia obtinuta se potriveste de sare si piper.
Iepurele se spala bine,se sterge cu un prosop absorbant, apoi in interiorul lui adaugam compozitia obtinuta mai sus.Coasem burta iepurelui cu ata alba de bumbac.
Iepurele astfel umplut, il frecam bine, bine cu amestecul de condimente pentru fripturi, il asezam in tava, peste patul de legume feliate,asezam ciupercile ramase intregi,de jur inprejurul lui s-il stropim bine cu ulei, cateva frunze de patrunjel si vinul alb.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu pe care o perforam cu o scobitoare in cateva locuri si introducem iepurele in cuptorul incins, la foc mic,pentru 1h si 30’.
Scoatem tava, indepartam folia de aluminiu, dam focul la mare si mai punem iepurele in cuptor pentru 10’, pentru a se rumeni frumos.
Luam iepurele din tava si-l lasam la racit pe un platou. Cand este rece, scoatem cu grija ata, cu care l-am cusut si-l taiem in felii.
Legumele si zeama de la iepuras, le punem in blender si le pasam. Adaugam hreanul, verdeata, zeama de lamaie,sare si piper dupa gust . Sosul, astfel obtinut, il servim alaturi, sau pe felia de iepuras umplut.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure umplut, servit cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui cu ghimbir si gutui la cuptor

Pulpe de pui cu ghimbir si gutui la cuptor

1) Condimenteazã pulpele cu sare, piper, boia, curcuma, verdeata,ghimbir si usturoi. Taie gutuile

2 voturi    1 comentariu
50 min
Fripturi
Cotlet de Porc cu Ananas  si  Prune uscate

Cotlet de Porc cu Ananas si Prune uscate

Vã recomand cu drag pentru o cinã în familie atunci când avem ca invitati prieteni dragi. Cotletul

8 voturi    6 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    E foarte buna carnea de iepure, mai de mult, parintii mei cresteau iepuri, gateam chiar si supa de galuste, era un deliciu.

  • gily

    gily (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    arata super tare ,abia astept sa fac rost de un iepure si sa o pregatesc si eu!zece cu felicitari.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Foarte foarte reusit, felicitari!

    • Fara foto

      lia , 12 aprilie 2010

      Ma bucur ca va place si va multumesc pentru felicitari. Pupici cu drag.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Felicitari pentru acest preparat gustos si atat de frumos prezentat...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Nici n-am cautat la supermarket, dar n-am mai facut de mult iepure. Al tau e foarte apetisant! mi-ai facut o pofta!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      O reteta tare apetisanta.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      De cand cautam o reteta de iepure!? Multumesc Lia a venit la timp! Foarte buna reteta.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      Arata foarte bine si sunt convinsa ca este si foarte bun!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      hmmm.....ce bunatate!am pus deja gand la iepurasi lui tata!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Ce arome!!!! Delicios.Si ce bine arata!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Waw cite arome!!! ce bun trebuie sa fie............

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • •Un iepure
  • •inima
  • •ficatul
  • •rinichii
  • •plamanii
  • •1 limba de porc
  • •1 inima de porc
  • •1 ceapa mare
  • •300g ciuperci
  • •1 ardei kapia
  • •verdeata ( marar si patrunjel)
  • •4 catei de usturoi
  • •2 fire ceapa verde
  • •1 felie de paine
  • •amestec condim. ptr. friptura
  • •2 oua
  • •sare
  • •piper
  • •ulei
  • •200g vin alb
  • Pentru sos
  • 1 lingura sos de hrean cu smantana
  • 1legatura marar verde maruntit
  • ½ lamaie (zeama)

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E foarte buna carnea de iepure, mai de mult, parintii mei cresteau iepuri, gateam chiar si supa de galuste, era un deliciu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pui Kapritzioza