autor:

Morari Oana

» » Dulciuri diverse

Ileana

Autor: Morari Oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Morari Oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
ngrediente:, , Pentru foi:, 10 albusuri, 300g zahar tos, 300g nuci macinate, , Pentru crema:, 10 galbenusuri, 4 linguri lapte, 4 pliculete zahar vanilinat, 300g zahar tos sau pudra, 250g unt sau margarina, , Ciocolata Milka pentru ras deasupra prajiturii

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

ntr-un castron mai mare, punem albusurile si le batem spuma cu telul sau mixerul.

Cand albusurile s-au intarit si au devenit spuma, adaugam zaharul tos si mixam in continuare pana se inglobeaza complet.

Urmatorul pas este sa adaugam nuca macinata si amestecam din nou pana se incorporeaza, dar de aceasta data amestecam cu o spatula.

Adaugam si cantitatea de faina necesara si amestecam din nou usor de jos in sus pana obtinem o compozitie omogena.
daugam si cantitatea de faina necesara si amestecam din nou usor de jos in sus pana obtinem o compozitie omogena.

Din compozitia obtinuta, se fac 4 foi de prajitura care se coc pe dosul tavii.
Luam o tava, ungem dosul tavii cu margarina sau unt, il tapetam cu faina, impartim in 4 parti egale compozitia de mai sus si o parte o intindem uniform pe dosul tavii. O introducem in cuptor si o lasam 10-15 minute, pana se coace. La fel procedam si cu celelalte 3 foi.

Intr-un castron de sticla termorezistenta, punem galbenusurile, adaugam zaharul tos, zaharul vanilinat si amestecam pana se incorporeaza, atentie nu trebuie sa devina spuma.

Adaugam 4 linguri de lapte peste compozitia de galbenusuri obtinuta.

Punem castronul cu compozitia de galbenusuri pe baie de aburi, deasupra unei cratite cu apa fierbinte. Lasam pe foc si amestecam incontinu pana topeste zaharul, dupa care lasam compozitia la racit.

Intr-un alt castron punem margarina, care trebuie sa fie la temperature camerei, frecam untul spuma si adaugam peste compozitia de galbenusuri. Amestecam totul pana se omogenizeaza.

Dupa ce am copt cele 4 foi de prajitura, iar crema este si ea preparata, trecem la umplerea foilor de prajitura. Punem prima foaie de prajitura pe un platou, o ungem cu crema.
rmeaza a doua foaie, ungem din nou. A treia foaie, ungem din nou.
A patra foaie si ungem inca o data.

Deasupra prajiturii, peste ultimul strat de crema, razalim pe razatoarea mica ciocolata, peste toata suprafata prajiturii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ileana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tortuleţ proaspăt Ileana

Tortuleţ proaspăt Ileana

Crema: Moaie 4 din 5 foi de gelatină în apă rece 5 minute. Păstrează puţină smântână

11 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos

Cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos

Aluatul l-am facut la masina de paine.Am pus in masina de paine laptele,esenta de vanilie,oul,zaharul,zaharul

6 voturi    11 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • ngrediente:
  • Pentru foi:
  • 10 albusuri
  • 300g zahar tos
  • 300g nuci macinate
  • Pentru crema:
  • 10 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
  • 4 pliculete zahar vanilinat
  • 300g zahar tos sau pudra
  • 250g unt sau margarina
  • Ciocolata Milka pentru ras deasupra prajiturii

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri fragede cu nuca si gem
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania