Cojiti vinetele, alternand o fasie cu coaja cu una fara coaja (ca un model in dungi), taiati-le in doua pe lung, puneti-le intr-un castron mai mare, pudrati-le cu sare grunjoasa si lasati-le sa zemuiasca 30 de minute.
Intre timp curatati ceapa si usturoiul si tocati ceapa ceva mai mare. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si taiati-le rondele (eventual presati-le intre palme ca sa indepartati semintele).
Incingeti cuptorul la 180gr.. Spalati vinetele de sare sub jetul de apa rece, stergeti-le si prajiti-le pe ambele parti, la foc iute, in 100 ml de ulei. Lasati-le sa se scurga, despicati-le - pe lung - in partea cu miez si asezati-le intr-o forma termorezistenta unsa cu ulei.
In alta tigaie, caliti ceapa tocata intr-o lingura de ulei - circa 10 minute - amestecand intruna.
Puneti peste fiecare jumatate de vanata ceapa, rosiile si cateii de usturoi, taiati felii, stropiti-le cu restul de ulei, sarati-le, piperati-le si dati-le 30 de minute la cuptor. Serviti-le caldute sau la temperatura camerei.

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...
Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii