Cojiti vinetele, alternand o fasie cu coaja cu una fara coaja (ca un model in dungi), taiati-le in doua pe lung, puneti-le intr-un castron mai mare, pudrati-le cu sare grunjoasa si lasati-le sa zemuiasca 30 de minute.
Intre timp curatati ceapa si usturoiul si tocati ceapa ceva mai mare. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si taiati-le rondele (eventual presati-le intre palme ca sa indepartati semintele).
Incingeti cuptorul la 180gr.. Spalati vinetele de sare sub jetul de apa rece, stergeti-le si prajiti-le pe ambele parti, la foc iute, in 100 ml de ulei. Lasati-le sa se scurga, despicati-le - pe lung - in partea cu miez si asezati-le intr-o forma termorezistenta unsa cu ulei.
In alta tigaie, caliti ceapa tocata intr-o lingura de ulei - circa 10 minute - amestecand intruna.
Puneti peste fiecare jumatate de vanata ceapa, rosiile si cateii de usturoi, taiati felii, stropiti-le cu restul de ulei, sarati-le, piperati-le si dati-le 30 de minute la cuptor. Serviti-le caldute sau la temperatura camerei.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii