autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Imam Bayildi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete lungi, , 500 g ceapa, , 500 g rosii bine coapte, , 6 catei de usturoi, , 200 ml ulei de masline, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Cojiti vinetele, alternand o fasie cu coaja cu una fara coaja (ca un model in dungi), taiati-le in doua pe lung, puneti-le intr-un castron mai mare, pudrati-le cu sare grunjoasa si lasati-le sa zemuiasca 30 de minute.
Intre timp curatati ceapa si usturoiul si tocati ceapa ceva mai mare. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si taiati-le rondele (eventual presati-le intre palme ca sa indepartati semintele).
Incingeti cuptorul la 180gr.. Spalati vinetele de sare sub jetul de apa rece, stergeti-le si prajiti-le pe ambele parti, la foc iute, in 100 ml de ulei. Lasati-le sa se scurga, despicati-le - pe lung - in partea cu miez si asezati-le intr-o forma termorezistenta unsa cu ulei.
In alta tigaie, caliti ceapa tocata intr-o lingura de ulei - circa 10 minute - amestecand intruna.
Puneti peste fiecare jumatate de vanata ceapa, rosiile si cateii de usturoi, taiati felii, stropiti-le cu restul de ulei, sarati-le, piperati-le si dati-le 30 de minute la cuptor. Serviti-le caldute sau la temperatura camerei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Imam Bayildi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Imam bayildi

Imam bayildi

Vinetele de spala apoi se taie in doua pe lung. Se curata o fisie din coaja apoi se pun in apa rece

15 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pastai cu rosii

Pastai cu rosii

Pastaile se spala si se pun la scurs. Ceapa se toaca marunt si se pune la prajit in putin ulei. Adaugam

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Sunt o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Sunt o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu iepure si verdeturi