autor:

Lia Maria

» » Aluaturi si Foietaje

Impletituri aromate cu seminte

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 noiembrie 2011

Ingrediente
200ml apa, ½ lingurita zahar, ½ lingurita sare, 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita unt, 20g Frunze tocate de salvie, 1 lingurita granule usturoi, 500g faina integrala, 1 plic drojdie uscata, pt uns deasupra:, 1 ou, 1 lingura lapte

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

11 voturi

Mod de preparare

Amestec de seminte: in;susan;floare si dovleac
punem ingredientele in masina de paine, in ordinea enumerata, setam programul pe framantat si dospit si dupa 90’ scoatem aluatul pe masa de lucru.
Impartim aluatul in 12 bulgarasi, formam suluri pe care le impletim, apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam inca 30’ la dospit si intre timp pornim cuptorul aragazului.
Batem oul cu laptele si cu o pensula ungem impletiturile. Presaram deasupra semintele si dam tava la copt pt 45’.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Impletituri aromate cu seminte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Triunghiuri cu branza sau cu sunca

Triunghiuri cu branza sau cu sunca

Se desface foia de foietaj dupa dezghetare, se taie patratele, apoi se umple cu umplutura de branza,

29 voturi    14 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Panettone cu crusta de migdale caramelizate

Panettone cu crusta de migdale caramelizate

Maruntiti drojdia intre degete si intr-un bol il amestecati cu laptele. Lasati la dospit pentru 10

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2011

    Multumesc draga mea, kok miori pentru aprecieri ! pupici

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2011

    Minunate painicelele tale si arata splendid.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2011

    divainbucatarie, te servesc cu mare drag...macar virtual daca altfel nu pot. Pupici

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2011

      Mihai, cata dreptate ai...si ce bune sant !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2011

      Ramona, sant si preferatele familiei mele, asa ca nu ne lipsesc aproape deloc... Pupici

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2011

      Imi plac mult!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2011

      Merg bine calde cu unt.*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2011

      Preferatele mele la micul dejun:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

11 voturi

Ingrediente

  • 200ml apa
  • ½ lingurita zahar
  • ½ lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita unt
  • 20g Frunze tocate de salvie
  • 1 lingurita granule usturoi
  • 500g faina integrala
  • 1 plic drojdie uscata
  • pt uns deasupra:
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Multumesc draga mea, kok miori pentru aprecieri ! pupici

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu lapte batut si mac