autor:

Gabri...Ela

» » Dulciuri diverse

Inel cu stafide si scortisoara

Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2011

Ingrediente
Aluat: aprox.4 cani faina, 1/4 cana zahar, o lingurita sare, o lingura cu varf drojdie uscata, 1/2 cana lapte, 1/2 cana apa, 1/4 pachet margarina, sau unt, un ou, , Umplutura: 1/2 cana zahar brun(sau alb), 2 lingurite scortisoara, putin ghimbir macinat, optional, 1/2 cana stafide, optional, bucatele de ciocolata, , Glazura: aprox.100g zahar pudra(cu aroma de vanilie), 2-3 lingurite lapte, 1/2 lingurita esenta vanilie

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Amesteca untul, zaharul si laptele si pune-le la foc mic pana se dizolva zaharul. Incalzeste apa(sa nu fie fierbinte!) si pune-o peste drojdie si lasa sa creasca 5 min. Toarna compozitia cu unt peste o cana faina, adauga drojdia si oul batut usor. Amesteca si pune si restul de faina, pana obtii un aluat moale si elastic. Acopera si lasa sa creasca timp de o ora.
Intinde o foaie dreptunghiulara(32/20cm) si unge-o cu unt moale. Amesteca zaharul, scortisoara si ghimbirul si presara-le peste foaia unsa. Pune si stafidele si ruleaza strans. Uneste capetele si formeaza un inel. Pune inelul intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Taie (putin) inelul cu foarfeca la distante egale. Acopera si lasa din nou la crescut inca o ora. Coace la foc potrivit, 25-30 min, sau pana se rumeneste.
Amesteca zaharul pudra cu laptele si vanilia si toarna peste inelul caldut.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inel cu stafide si scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Orez cu lapte, simplu

Orez cu lapte, simplu

1. Intr-o olicica se pun orezul spalat , zaharul si laptele. 2. Se amesteca un pic sa se dea la

18 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Laptele se pune la fiert,intre timp se freaca galbenusurile spuma cu 5 linguri de zahar,iar albusurile

45 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Am facut ''proba " ,e delicios !

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 20 februarie 2012

    Intr-adevar, coronita mea seamana cu a ta, dar ,crede-ma, pana nu mi-ai atras atentia asupra acestei asemanari, eu nu am intrat pe pagina ta.Tu , in plus, l-ai glazurat.Ma gabdesc ca e foarte gustos.Il voi face si eu.

  • Gabri...Ela

    Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2011

    Multumesc, Constanta, trebuie sa-l incerci!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

6 voturi

Ingrediente

  • Aluat: aprox.4 cani faina
  • 1/4 cana zahar
  • o lingurita sare
  • o lingura cu varf drojdie uscata
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana apa
  • 1/4 pachet margarina
  • sau unt
  • un ou
  • Umplutura: 1/2 cana zahar brun(sau alb)
  • 2 lingurite scortisoara
  • putin ghimbir macinat
  • optional
  • 1/2 cana stafide
  • optional
  • bucatele de ciocolata
  • Glazura: aprox.100g zahar pudra(cu aroma de vanilie)
  • 2-3 lingurite lapte
  • 1/2 lingurita esenta vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Gabri...Ela
Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Blat: Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider

11 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Dulciuri diverse
Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Se cojesc portocalele si grape-fruit-ul, si cojile se taie cubulete. Se fierb cojile in 6 cani de

16 voturi    4 comentarii
20h 15 min
Conserve si muraturi
Tavalita

Tavalita

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se bat separat, apoi se adauga uleiul si faina.

19 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Am facut ''proba " ,e delicios !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu cirese si capsuni