Reteta este interesanta prin contrastul de texturi si de temperatura al ingredientelor. Inelele de pui sunt crocante si fierbinti, iar sosul de maioneza, aromatizat cu sofran, este rece si matasos. Inelusele de pui arata decorativ, iar salata verde completeaza paleta de culori a preparatului.
Se prajesc 30-50 de secunde fara ulei, intr-o tigaita, semintele de coriandru, piper si ienibahar. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se piseaza intr-o piua. Se combina cu faina.
Se taie pieptul in jumatate pe orizontala, apoi fasii, pe lungime. Se trec fasiile de pui prin mixtura de faina, apoi prin ou batut si, in final, prin pesmet. Se ruleaza si se infig in frigari de metal.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca. Se adauga frigarile si se prajeste puiul 3-4 minute, pana ce este facut si rumenit. Se scurg frigaruile pe prosoape de hartie. Se scot inelusele din frigari.
Intre timp se stoarce o jumatate de lamaie cu storcatorul Singer. Se incalzeste sucul de lamaie putin, apoi se combina cu sofranul si se lasa la infuzat.
Se piseaza usturoiul si sarea intr-o piua. Se combina mustarul cu galbenusul de ou. Se adauga uleiul treptat, amestecand continuu, pana se obtine o maioneza. Se adauga pasta de usturoi si iaurtul si se amesteca bine.
Se adauga merele si infuzia de sofran la maioneza. Se amesteca bine.
Se servesc inelele de carne alaturi de sosul cu sofran, pe un pat de salata verde.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii