autor:

Carmen's_Atelier

» » Inghetate

Înghețată cu fistic

Autor: Carmen's_Atelier (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 14 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmen's_Atelier (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 14 mai 2014

Ingrediente
150 gr fistic, 3/4 ceașcă zahăr, 2 cești lapte, 1/2 linguriță esență de vanilie sau migdale, 4 gălbenușuri, 1 ceașcă frișcă lichidă

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Decojim fisticul, înlăturându-i și coaja subțire maro ce acoperă miezul verde. Este de dorit ca fisticul să fie cât mai puțin sărat. Măcinăm fin aproximativ 100 gr de fistic împreună cu jumate din cantitatea de zahăr.



Într-o oală cu fund dublu, punem la foc mic laptele împreună cu pudra de fistic. Se amestecă continuu iar când laptele începe să fiarbă se ia de pe foc. Într-un bol mixăm gălbenușurile cu restul de zahăr și esența de vanilie sau migdale. Se va obține o cremă lipicioasă ce o turnăm peste lapte.



Punem laptele din nou la foc mic și amestecăm continuu, aproximativ 10 minute, până ce compoziția devine o cremă moale. Crema astfel obținută se lasă la răcit timp de 1 -2 ore.



Peste crema rece adăugăm fisticul rămas, mărunțit și frișca lichidă. Mixăm până obținem o cremă subțire și gata....Turnăm în boluri și punem înghețata la congelator.



Și iată că avem acasă, adevărata înghețată cu fistic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Înghețată cu fistic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata de ciocolata cu fistic

Inghetata de ciocolata cu fistic

Intr-un vas pe foc mic se pune frisca iar cand incepe sa fiarba se da vasul deoparte si se adauga

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Inghetate
Inghetata de caise cu fistic

Inghetata de caise cu fistic

Se freaca zaharul, zaharul vanilat si ouale pana devin o crema. Intre timp am fiert laptele pe care

17 voturi    11 comentarii
1h
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 150 gr fistic
  • 3/4 ceașcă zahăr
  • 2 cești lapte
  • 1/2 linguriță esență de vanilie sau migdale
  • 4 gălbenușuri
  • 1 ceașcă frișcă lichidă

Raporteaza reteta

Retete
de Carmen's_Atelier
Tartă cu ciocolată și nuci

Tartă cu ciocolată și nuci

Începem prin a pregăti le pâte sablée. Atentie, la orice aluat de tartă, mâinile

2 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Să începem cu Pate Brisée (aluatul de tartă): Înainte de a începe,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Spaghetti cu creveți și zucchini

Spaghetti cu creveți și zucchini

Punem pastele la fiert în apă cu sare. Avem grijă să nu le fierbem foarte mult, acestea

0 voturi    2 comentarii
20 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata de vanilie: