Înghețată cu fistic

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Înghețată cu fistic

Ingrediente

  • 150 gr fistic
  • 3/4 ceașcă zahăr
  • 2 cești lapte
  • 1/2 linguriță esență de vanilie sau migdale
  • 4 gălbenușuri
  • 1 ceașcă frișcă lichidă

Mod de preparare

Decojim fisticul, înlăturându-i și coaja subțire maro ce acoperă miezul verde. Este de dorit ca fisticul să fie cât mai puțin sărat. Măcinăm fin aproximativ 100 gr de fistic împreună cu jumate din cantitatea de zahăr.

Într-o oală cu fund dublu, punem la foc mic laptele împreună cu pudra de fistic. Se amestecă continuu iar când laptele începe să fiarbă se ia de pe foc. Într-un bol mixăm gălbenușurile cu restul de zahăr și esența de vanilie sau migdale. Se va obține o cremă lipicioasă ce o turnăm peste lapte.

Punem laptele din nou la foc mic și amestecăm continuu, aproximativ 10 minute, până ce compoziția devine o cremă moale. Crema astfel obținută se lasă la răcit timp de 1 -2 ore.

Peste crema rece adăugăm fisticul rămas, mărunțit și frișca lichidă. Mixăm până obținem o cremă subțire și gata....Turnăm în boluri și punem înghețata la congelator.

Și iată că avem acasă, adevărata înghețată cu fistic.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura