autor:

gabriela bacila

» » Spume si creme dulci

Inghetata

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
1 kg smintina, 10 oua, 10 linguri de zahar

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Albusele se bat spuma. Smantana se amesteca cu galbenusele si zaharul. Apoi se incorporeaza albusele. Se imparte in trei parti. In prima parte se pune esenta de vanilie. In a doua parte se pun doua linguri de cacao si esenta de rom, iar in a treia parte esenta de fistic. In tavi de chec se pune folie de aluminiu si se toarna inghetata de vanilie, dupa care se da la rece o ora. Apoi se toarna inghetata de cacao si se da rece o ora. La sfirsit se toarna inghetata de fistic si se lasa la frigider pina se intareste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
PERE IMBATATE CU INGHETATA

PERE IMBATATE CU INGHETATA

Intr-o cratita mica, se da in fiert vinul cu zahar, scortisoara, nucsoara, piper si coaja de lamaie

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Inghetata de caise cu fistic

Inghetata de caise cu fistic

Se freaca zaharul, zaharul vanilat si ouale pana devin o crema. Intre timp am fiert laptele pe care

17 voturi    11 comentarii
1h
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 20 martie 2009

    O sa incerc si eu reteta la vara, sunt curioasa.

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg smintina
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bacila
Crema de ciocolata

Crema de ciocolata

Se amesteca untul sau margarina cu nutella .cind s-au omogenizat se adauga cele 2 lunguri de cacao

12 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Burta, osul de vita si genunchiul de vitel se oparesc o jumatate de ora. Apa se arunca. Apoi, se

31 voturi    7 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ardei iuti murati

Ardei iuti murati

Ardeii se spala si se aseaza in borcane.in fiecare borcan se pune o treime otet,1 lingurita de zahar,sare

29 voturi    2 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
cristina i.

cristina i. (Chef de cuisine)

O sa incerc si eu reteta la vara, sunt curioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure

Se pun 3 foi de gelatina la inmuiat in apa rece. Cand gelatina s-a inmuiat, se amesteca cu putina apa calda ca sa de dizolve complet. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Budinca de chia cu ananas caramelizat Budinca de chia cu ananas caramelizat

Se pune laptele la fiert. Cand laptele este fiert, se ia de pe foc si se amesteca cu smantana lichida, pasta de vanilie si trei linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Gem de afine