Se spala capsunile, se indeparteaza coditele, se lasa la scurs intr-o sita, apoi se zdrobesc impreuna cu 50 g zahar. Se lasa la frigider circa 30 min.
Separat se freaca galbenusurile, cu zaharul ramas, se dilueaza cu laptele si se pune pe foc, amestecandu-se permanent, pana ajunge la punctul de fierbere.Se ia de pe foc, se amesteca in continuare pana se racoreste, apoi se pune la frigider pt circa 3 ore.
Se amesteca tre[ptat cu smantana, esenta de vanilie si cu piureul de capsuni, se bat la telul pana se omogenizeaza, apoi se pune la congelator, avand grija sa nu se amestece, in 2-3 randuri, la interval de 30 de min, pt a impiedica formarea acelor de gheata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii