Se spala capsunile, se indeparteaza coditele, se lasa la scurs intr-o sita, apoi se zdrobesc impreuna cu 50 g zahar. Se lasa la frigider circa 30 min.
Separat se freaca galbenusurile, cu zaharul ramas, se dilueaza cu laptele si se pune pe foc, amestecandu-se permanent, pana ajunge la punctul de fierbere.Se ia de pe foc, se amesteca in continuare pana se racoreste, apoi se pune la frigider pt circa 3 ore.
Se amesteca tre[ptat cu smantana, esenta de vanilie si cu piureul de capsuni, se bat la telul pana se omogenizeaza, apoi se pune la congelator, avand grija sa nu se amestece, in 2-3 randuri, la interval de 30 de min, pt a impiedica formarea acelor de gheata.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii