Reteta postata pe: 09 august 2012
Ingrediente
500 ml lapte, 100 g zahar pudra, 3 oua, 2 lg pudra de cacao, 50 g ciocolata amaruie, zeama de lamaie, 1 lg amidon alimentar, 4 lg frisca, 1 praf de sare
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu 3 lg de zahar, amidonul si pudra de cacao.Se toarna peste ele lapte fiert si racit, apoi se lasa la fiert,la foc mic, pana se ingroase la consistenta unei creme.
Separat, se bat albusurile spuma tarecu praf de sare, restul de zahar si cateva picaturi de lamaie.Se amesteca cu crema de lapte si cacao, iar la sfarsit se incorporeaza frisca.
Se adauga ciocolata taiata bucatele, se amesteca putin, astfel ciocolata sa ramana cat mai grupata sis e pune la congelator pentru 2-3 ore, apoi se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Inghetate
Se topeste ciocolata cu untul intr-un bol la aburi, se amesteca preparatul obtinut cu zaharul pudra,
29 voturi
5 comentarii
15 min
Se bat galbenusurile cu zaharul pana devine o crema umflata si spumoasa.
Se pun laptele si smantana
6 voturi
0 comentarii
3h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate