autor:

Dachman Laura

» » , , , Dulciuri diverse, Inghetate, Prajituri, Spume si creme dulci

Inghetata de miere

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
•5 galbenusuri, •100 gr miere, •50 gr zahar, •500 ml lapte fierbinte, •100 ml frisca, batuta, •½ lingurita coaja de lamaie rasa, •1 varf de cutit de cardamom macinat, •2 lingurite esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

1. Se bat , intr-un vas, galbenusurile cu 100 gr miere si zahar, apoi se toarna, treptat, laptele fierbinte.Se pune vasul intr-o baie de apa rece si se amesteca pana ce se raceste.Se inglobeaza apoi frisca batuta, coaja de lamaie rasa, cardamomul si esenta de vanilie.Se pune compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si se lasa sa se intareasca la congelator 3-4 ore, apoi se scoate, se amesteca cu mixerul si se introduce din nou la congelator pentru inca 4 ore.Se repeta acesta operatiune de inca 1-2 ori, iar la urma se serveste.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Dulceata de lapte

Dulceata de lapte

Intr-un vas de inox cu fundul gros se pune laptele; cand da sa fiarba se adauga samantana, zaharul,

8 voturi    11 comentarii
3h
Spume si creme dulci
Desert rapid si gustos

Desert rapid si gustos

Pregatim crema: Amestecam ouale cu zaharul ,adugam amidonul ,dizolvam eventual cu putin lapte cald; Intr-un

4 voturi    3 comentarii
15 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Ce deliciu!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Excelenta !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Multa inghetata mai prepari!Felicitarile mele!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • •5 galbenusuri
  • •100 gr miere
  • •50 gr zahar
  • •500 ml lapte fierbinte
  • •100 ml frisca
  • batuta
  • •½ lingurita coaja de lamaie rasa
  • •1 varf de cutit de cardamom macinat
  • •2 lingurite esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce deliciu!

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Prajitura cu ciocolata, crema si capsuni