autor:

Dachman Laura

» » , , , Dulciuri diverse, Inghetate, Prajituri, Spume si creme dulci

Inghetata de miere

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
•5 galbenusuri, •100 gr miere, •50 gr zahar, •500 ml lapte fierbinte, •100 ml frisca, batuta, •½ lingurita coaja de lamaie rasa, •1 varf de cutit de cardamom macinat, •2 lingurite esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

1. Se bat , intr-un vas, galbenusurile cu 100 gr miere si zahar, apoi se toarna, treptat, laptele fierbinte.Se pune vasul intr-o baie de apa rece si se amesteca pana ce se raceste.Se inglobeaza apoi frisca batuta, coaja de lamaie rasa, cardamomul si esenta de vanilie.Se pune compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si se lasa sa se intareasca la congelator 3-4 ore, apoi se scoate, se amesteca cu mixerul si se introduce din nou la congelator pentru inca 4 ore.Se repeta acesta operatiune de inca 1-2 ori, iar la urma se serveste.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema de casa pentru deserturi

Crema de casa pentru deserturi

Se amesteca in blender toate ingredientele dupa care se pun la fiert.Se lasa sa fiarba la foc mic

28 voturi    24 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Pudding fondant de ciocolata cu cafea

Pudding fondant de ciocolata cu cafea

1. Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Unge cu unt 6 vase mici termorezistente sau o tava de 12 briose. 2. Topeste

7 voturi    8 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Ce deliciu!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Excelenta !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Multa inghetata mai prepari!Felicitarile mele!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • •5 galbenusuri
  • •100 gr miere
  • •50 gr zahar
  • •500 ml lapte fierbinte
  • •100 ml frisca
  • batuta
  • •½ lingurita coaja de lamaie rasa
  • •1 varf de cutit de cardamom macinat
  • •2 lingurite esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce deliciu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Inimioare pline de savoare Inimioare pline de savoare

*Aluat: 1.Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil. 2.Adaugam untul foarte rece taiat in bucatele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu de portocalã Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana. Cu ocazia vizitei

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Mousse de scortisoarã (Mousse de canela)