autor:

Dachman Laura

» » , , , Dulciuri diverse, Inghetate, Prajituri, Spume si creme dulci

Inghetata de sirop de artar cu bucati crocante de caramele

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Ingrediente
•1 lingurita esenta de vanilie, •200 gr lapte condensat, •600 ml frisca lichida, •4 linguri sirop de artar, •50 gr bomboane tari cu gust de caramea, zdrobite

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

13 voturi

Mod de preparare

1. Daca laptele il cumparati in tub (ca cel de pasta de dinti): turnati laptele intr-un borcan cu capac si infiletati bine. Asezati-l intr-o oala, turnati apa pana fix sub capac si fierbeti 3 ore la foc mediu avand grija ca apa sa nu scada. Cand scade putin completati.
2. Amesteca vanilia cu laptele condensate.Bate frisca putin, apoi inglobeaz-o in laptele condesat, folosind o lingura de metal.Pune compozitia obtinuta intr-un vas de plastic cu capacitatea de 1 L si pune-o la congelator pentru 3 ore.
3. Lucrand repede, amesteca compozitia putin, toarna siropul de artar si adauga caramelele zdrobite, apoi mai amestec-o putin.Pune inghetata la congelator pentru inca 4 ore, sau cel mai bine peste noapte, pana ce se va intari, apoi serveste-o cu sirop de artar.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de sirop de artar cu bucati crocante de caramele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Budincã  de mere îmbãtate

Budincã de mere îmbãtate

Se pare cã vara sa instalat bine si nu vrea sã treacã pe la noi... acest desert îl pregãtesc

7 voturi    9 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Crema de tapioca

Crema de tapioca

Fierbem tapioca in apa cu unt, pentru 10-12 minute. Strecuram si lasam sa se raceasca. Punem tapioca

0 voturi    0 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Elena A. (Bucatar sef):

    Inghetata , intradevar, nu mi-a iesit atat de bine, dar colegele mele de apartament au fost incantate!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Felicitari !

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Foarte delicioasa,merita incercat.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Siropul de artar e o bunatate da savoare oricarui preparat in care il folosesti. Inghetata iti lasa gura apa .Minunat,minunat. Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      E tare apetisanta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Hmm,ce deliciu!!!

    • Fara foto

      lumiandrei , 08 august 2009

      Foarte buna si apetisanta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Super bun

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Buna trebuie sa mai fie!Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Poza finala este dementiala si deja imi ploua in gura de pofta........felicitari.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Foarte bine arata!!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Minunată Îngheţată!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

13 voturi

Ingrediente

  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • •200 gr lapte condensat
  • •600 ml frisca lichida
  • •4 linguri sirop de artar
  • •50 gr bomboane tari cu gust de caramea
  • zdrobite

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Malabi cu fructe de padure Malabi cu fructe de padure

Se pune 3/4 din cantitatea laptelui sa fiarba cu zaharul pudra si putina sare si de asemeni smantana de gatit pe foc mic sau potrivit. Intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Budinci
Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Bezele cu ciocolata