Se separa ouale, si se bate albusul spuma cu 5 linguri de zahar. Separat se bate smantana pentru a rezulta frisca, apoi se amesteca cele doua compozitii. Va rezulta o “baza” cremoasa care se poate folosi pentru a prepara diferite inghetate.
Zmeura se scurge bine,pentru a nu face inghetata “ace de gheata”.
Galbenusurile se amesteca cu 2 linguri de zahar si se bat pe baie de aburi pana devin o crema spumoasa si se adauga esenta de vanilie.
Compozitia de baza se imparte in doua castroane. Intr-un castron se adauga crema de oua si in celalat se adauga zmeura bine scursa.
Se pune compozitia astfel rezultata in congelator si se lasa de pe o zi pe alta.
In loc de zmeura se pot folosi si alte fructe: coacaze rosii sau negre, capsuni, visine sau dulceata de trandafiri, cirese amare etc. (dupa dorinta si imaginatia fiecaruia), dar se va avea grija la cantitatea de zahar.
Pofta buna!
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii