Se separa albusul de galbenus,apoi se freaca galbenusurile cu 6 linguri de zahar,cu 4 linguri de faina,peste care se adauga o cana de lapte rece.
Separat se pune restul de lapte la fiert pe aragaz,iar cand este usor caldut,se adauga compozitia de mai sus,mestecandu-se cu telul continuu sa nu se lipeasca.Cand a dat in clocot se ia vasul cu-compozitia de pe aragaz si se introduce intr-un alt vas cu apa pentru a se raci.
Intre timp se bat albusurile spuma cu restul de zahar(aproximativ o cana),se adauga cacaua,iar apoi se incorporeaza cu restul compozitiei(dupa ce aceasta s-a racit).Se toarna compozitia in doua casolete,apoi se rade ciocolata peste ea,sau se orneaza cu fructe dupa gustul si imaginatia fiecaruia dupa care se baga la congelator!Se serveste dupa 4-5 ore.Este o inghetata foarte buna pe care mi-o facea bunica mea in copilarie si ingredientele sunt la indemana tuturor!Totul este natural,fara conservanti!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii