Se separa albusul de galbenus,apoi se freaca galbenusurile cu 6 linguri de zahar,cu 4 linguri de faina,peste care se adauga o cana de lapte rece.
Separat se pune restul de lapte la fiert pe aragaz,iar cand este usor caldut,se adauga compozitia de mai sus,mestecandu-se cu telul continuu sa nu se lipeasca.Cand a dat in clocot se ia vasul cu-compozitia de pe aragaz si se introduce intr-un alt vas cu apa pentru a se raci.
Intre timp se bat albusurile spuma cu restul de zahar(aproximativ o cana),se adauga cacaua,iar apoi se incorporeaza cu restul compozitiei(dupa ce aceasta s-a racit).Se toarna compozitia in doua casolete,apoi se rade ciocolata peste ea,sau se orneaza cu fructe dupa gustul si imaginatia fiecaruia dupa care se baga la congelator!Se serveste dupa 4-5 ore.Este o inghetata foarte buna pe care mi-o facea bunica mea in copilarie si ingredientele sunt la indemana tuturor!Totul este natural,fara conservanti!
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii