autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Inima cu ciuperci

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
750 g inima de porc (3-4 bucati), 500 g ciuperci champignon, 2 cepe rosii, 1 dovlecel, 1 pastarnac, cativa catei de usturoi, cateva fire de patrunjel, 5 linguri ketchup, 20 ml ulei, 3 linguri otet, 2 lingurite faina, 4-5 foi de dafin, sare, piper, cimbru, paprika

Dificultate: Redusa Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Taiati inimile in doua, fasonati partea alba, puneti-le in apa si indepartati bine sangele. Feliati apoi foarte subtire bucatile de inima si puneti-le la calit in ulei intr-o tigaie antiaderenta. Spalati si feliati subtire ciupercile si cepele rosii. Dovlecelul si pastarnacul se curata si se taie bucati mai marisoare.
Lasati inima la calit cateva minute, adaugati ceapa, pastarnacul, ketchup, 300 ml apa clocotita, foile de dafin, putin sare si piper si lasati sa fiarba la foc mic cu capac cam o ora. Adaugati apoi ciupercile si dovlecelul, care fierb mai usor, usturoiul feliat, verdeata tocata si mai lasati sa fiarba la foc mic cel putin 30 minute, pana se inmoaie bine feliile de carne.
Adaugati otetul, cimbru, paprika si faina desfacuta in putina apa, lasati totul sa fiarba la foc foarte mic inca 8-10 minute. Puneti pe farfurii felii de inima, legume si sos, garnisiti cu patrunjel verde si dafin. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inima cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Saramura de pui

Saramura de pui

1. Se portioneaza puiul, se spala si se lasa la scurs. 2. Se coc rosiile si ardeii pe gratarul pentru

22 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pilaf cu carne de pui

Pilaf cu carne de pui

Ciocanelele se prajesc cate 5 min pe fiecare parte si se pun intr-o farfurie.Intre timp spalam orezul,

7 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Foarte gustoase!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Foarte aromata si apetisanta!*****

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Am salvat reteta, 5 stelute!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • 750 g inima de porc (3-4 bucati)
  • 500 g ciuperci champignon
  • 2 cepe rosii
  • 1 dovlecel
  • 1 pastarnac
  • cativa catei de usturoi
  • cateva fire de patrunjel
  • 5 linguri ketchup
  • 20 ml ulei
  • 3 linguri otet
  • 2 lingurite faina
  • 4-5 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • paprika

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Strogonof cu cimbru de câmp (Strogonof com tomilho)