autor:

Florenta Dinu

» » Aluaturi si Foietaje

Inima de foitaj cu crema

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2011

Ingrediente
un pachet cu doua foi de aluat de foitaj(500g),decongelat,3 cani de lapte rece,un pachet pudding instant de vanilie,2 cani de smintina grasa pentru frisca, lingurita esenta de vanilie,o cana de zahar pudra.o lingura de apa,2-3 patrate de ciocolata de menaj si o lingura de margarina.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Pe o suprafata presarata usor cu faina,se intind foile de aluat.Se decupeaza fiecare in forma de inima (28 de cm).Se pun foile decupate pe tavi de copt neunse.Se coc timp de 12-15 minute.Se scot sa se raceasca pe gratar.
Intr-un castron se bate 2 minute puddingul cu laptele.Se lasa 2 minut, pina se incheaga.Intr-un castron mare se bate smintina cu o jumatate lingurita esenta de lamiie pina face creste tari.Se incorporeaza usor in pudding.
Se desfac inimile de aluat in doua.Se pune un strat pe un platou.Se acopera cu o treime din pudding.Se repeta operatia inca de doua ori.Se acopera cu ultimul strat de foitaj.
Intr-un castron se combina omogen zaharul pudra cu apa si restul de vanilie.Se intinde amestecul peste ultimul strat de foitaj.Intr-o cratita se topesc patratele de ciocolata cu margarina;se omogenizeaza.Se deseneaza cu ciocolata topita linii diagonale peste prajitura inima,apoi trasam cu un cutit linii in unghi drept cu dungile de ciocolata.Se da la frigider pina se intareste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inima de foitaj cu crema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac Radauti

Cozonac Radauti

De cu seara punem in ouale batute o lingurita de sare si se da la rece.Tot seara punem in lapte 1

9 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Sfinti moldovenesti

Sfinti moldovenesti

Sfinti.. Ziua aceasta imi aduce aminte de copilarie cind mami se trezea de dimineata si framinta

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

    multumesc pentru apreciere.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

    Foarte fina si aspectuoasa!***** Felicitari pentru realizare.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • un pachet cu doua foi de aluat de foitaj(500g),decongelat,3 cani de lapte rece,un pachet pudding instant de vanilie,2 cani de smintina grasa pentru frisca, lingurita esenta de vanilie,o cana de zahar pudra.o lingura de apa,2-3 patrate de ciocolata de menaj si o lingura de margarina.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

Florenta Dinu (Chef de cuisine)

multumesc pentru apreciere.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
PASCA CU BRANZA