autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Inima in sos vanatoresc si cartofi piure

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Ingrediente
500-600 g inima de porc (2 inimi), 1 morcov, 3 cepe, 1 ardei gras rosu, 1 capatana de usturoi, 1 lingura mustar, 4-5 foi de dafin, 300 g bulion, 1 mana de marar in otet, 1 lingurita zahar, 1/2 lingurita cimbru, 1 lingurita boia dulce, 1 praf boia iute, 4 linguri ulei, sare, piper, pentru piure:, 600-700 g cartofi albi, 150 ml lapte clocotit, unt cat o nuca, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

19 voturi

Mod de preparare

Taiati inimile in doua si spalati bine toate cheagurile de sange. Indepartati cu un cutit bine ascutit partile ingrosate, albe apoi feliati inima foarte subtire. Curatati si feliati foarte subtire cepele taiate in doua si puneti-le la calit in ulei, intr-o cratita, la foc mic. Dupa 4-5 minute adaugati feliile de inima toate deodata si amestecati.
Curatati si taiati morcuvul, nu prea marunt, curatati si feliati usturoiul, taiati ardeiul gras in doua, apoi fasiute foarte subtiri. Adaugati totul in oala cu mancare, foile de dafin, condimentati cu boia, cimbru, sare si piper, adaugati bulionul, un litru de apa clocotita, mustarul, zaharul si mararul tocat. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac o ora si jumatate, pana se inmoaie foarte bine carnea.
Cu aproximativ 30 de minute inainte de a fi gata mancarea, curatati, spalati, taiati cartofii si puneti-i la fiert intr-un litru apa. Dupa 25 de minute scurgeti apa intr-un alt vas, adaugati peste cartofi laptele clocotit cu putina sare, untul si mixati piureul. Daca este nevoie, puteti sa adaugati putina zeama in care au fiert cartofii, depinde de consistenta dorita.
Dregeti gustul mancarii, dupa preferinta, mai sarat, mai dulceag, mai acrisor sau mai iute. Asezati pe farfurii cartofi piure, inima si sos. Puteti face cu lingura cateva adancituri in piure in care sa adaugati sos.
Aceasta mancare merge foarte bine cu o salata de sfecla sau varza rosie si la urma un pahar de vin rosu sec sau demisec. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inima in sos vanatoresc si cartofi piure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor cu rozmarin

Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor cu rozmarin

Ai pofta de ceva mega bun? Atunci orice vorba-i de prisos. Hai sa trecem la treaba. M-am gandit sa

8 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Sombreri cu linte si carnati

Sombreri cu linte si carnati

Pentru ca in aceste sarbatori de iarna majoritatea persoanelor consuma mancaruri "grele"pentru ca

2 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 21 noiembrie 2013

    Usor de preparat si foarte bun

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Foarte gustoasa.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    E tare gustoasa, e numai carne, muschi si merge de minune cu pireu.

    • Fara foto

      lumi , 06 februarie 2010

      Foarte buna mancarica ai preparat!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      10 cu falicitari! Atat reteta cat si prezentarea sunt la inaltime.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

19 voturi

Ingrediente

  • 500-600 g inima de porc (2 inimi)
  • 1 morcov
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura mustar
  • 4-5 foi de dafin
  • 300 g bulion
  • 1 mana de marar in otet
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 praf boia iute
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • pentru piure:
  • 600-700 g cartofi albi
  • 150 ml lapte clocotit
  • unt cat o nuca
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Alice85 (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Friptura de rata cu sos de fructe de padure