autor:

anuta

» » Prajituri

Inimioare cu blat din fulgi de mei

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 februarie 2018

Ingrediente
(tava 22cm/27 cm), blat3 oua,un praf de sare, linguri cu varf de fulgi de mei,2 linguri rase de amidon din porumb,2 linguri de ulei,3 linguri de zahar ,o lingurita praf de copt stins cu suc de lamaie, umplutura200 ml frisca lichida,2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie,un plic de gelatina(10 g),2-3 clmentine, Decoro clementina

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si se lasa deoparte 10 minute(sa se inmoaie un pic fulgii de mei)
Se mixeaza galbenusurile cu uleiul,se adauga si amidonul si praful de copt stins cu suc de lamaie.Se toarana peste albusul cu fulgi d3e mei si se amesteca cu o spatula ,usor,pana la omogenizare.Se toarna in tava tapetata cu hartie pentru copt si se da la copt ,in cuptorul preincalzit,cca 20 minute,primele 5 minute la foc iute apoi la foc mediu.
Se dezlipeste blatul de pe farie si se aseaza intr-o forma drep[tunghiulara cu margini reglabile,potrivim la dimensiune.
Se curata clementinele de coaja ,se feliaza apoi se taie bucatele marunte care se rasfira pe toata suprafata blatului.
Se mixeaza frisca cu zaharul pudra si apoi cu gelatina topita la bain marin si se toarna peste blatul din forma.Se da la rece cel putin o ora.Se decupeaza inimioare cu o forma speciala si apoi se decoreaza cu feliute de clementina.Este o prajitura absolut deosebita,cu un blat delicat cu un pic de crant de la fulgii de mei care raman un pic crocanti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu blat din fulgi de mei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu scortisoara si rodie

Fursecuri cu scortisoara si rodie

Micuta mea este mare amatoare de ...bucatarisit, dar si de mancat ceva bun la micul dejun ( din care

5 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria

Primul blat se face ca un pandispan obisnuit. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile

28 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • (tava 22cm/27 cm)
  • blat3 oua,un praf de sare, linguri cu varf de fulgi de mei,2 linguri rase de amidon din porumb,2 linguri de ulei,3 linguri de zahar ,o lingurita praf de copt stins cu suc de lamaie
  • umplutura200 ml frisca lichida,2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie,un plic de gelatina(10 g),2-3 clmentine
  • Decoro clementina

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura rasturnata cu prune