Inimioare cu lamaie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Inimioare cu lamaie

Ingrediente

  • pentru aluat;150 g unt sau margarina,100 g zahar pudra,un albus,200 g faina,60 g amidon de porumb,jumatate de lingurita de praf de copt,o lingurita coaja rasa de lamaie
  • pentru crema; 200 ml lapte,4 linguri de zahar,3 linguri cu gris,suc de la o jumatate de lamaie,o lingurita coaja rasa de lamaie,100 g unt sasu margarina
  • decor;un galbenus,o lingura de apa rece,2 linguri de zahar

Mod de preparare

Se amesteca untul sau margarina moale,la temperatura camerei cu zaharul pudra si albusul,pana se obtine o crema omogena.

Se amesteca faina cerrnuta cu amidonul si praful de copt si se incorporeaza in amestecul de mai sus.Se amesteca cu lingura la inceput apoi se framanta cu mana pe o planseta data cu faina.Se infasoara intr-o folie si se da 30 de minute la rece.

Se framanta aluatul pe masa de lucru si se intinde cu sucitorul intr-o foaie groasa de cca.3 mm apoi se decupeaza cu o forma inimioare care se coc in tava tapetata cu hartie pentru copt cca. 10 min. la foc potrivit.

pentru decor se amesteca galbenusul cu lingura de apa.Jumatate din inimioare se ung cu acest amestec si se presara cu zahar

Se prepara crema fierband laptele indulcit cxu zahar cu grisul,cca 8 minute de la primul clocot,amestecand continuu.Se da de pe foc apoi se incorporeaza untul sau margarina,se adauga lingurita de coaja rasa si sucul de lamaie.

Se ung cu crema inimioarele nepresarate cu zahar apoi se aseaza celelalte inimioare si se preseaza usor.Se lasa sa se inmoaie ,de seara pana a 2 a zi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor