Se amesteca untul sau margarina moale,la temperatura camerei cu zaharul pudra si albusul,pana se obtine o crema omogena.
Se amesteca faina cerrnuta cu amidonul si praful de copt si se incorporeaza in amestecul de mai sus.Se amesteca cu lingura la inceput apoi se framanta cu mana pe o planseta data cu faina.Se infasoara intr-o folie si se da 30 de minute la rece.
Se framanta aluatul pe masa de lucru si se intinde cu sucitorul intr-o foaie groasa de cca.3 mm apoi se decupeaza cu o forma inimioare care se coc in tava tapetata cu hartie pentru copt cca. 10 min. la foc potrivit.
pentru decor se amesteca galbenusul cu lingura de apa.Jumatate din inimioare se ung cu acest amestec si se presara cu zahar
Se prepara crema fierband laptele indulcit cxu zahar cu grisul,cca 8 minute de la primul clocot,amestecand continuu.Se da de pe foc apoi se incorporeaza untul sau margarina,se adauga lingurita de coaja rasa si sucul de lamaie.
Se ung cu crema inimioarele nepresarate cu zahar apoi se aseaza celelalte inimioare si se preseaza usor.Se lasa sa se inmoaie ,de seara pana a 2 a zi.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii