Inimioare cu lamaie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Inimioare cu lamaie

Ingrediente

  • pentru aluat;150 g unt sau margarina,100 g zahar pudra,un albus,200 g faina,60 g amidon de porumb,jumatate de lingurita de praf de copt,o lingurita coaja rasa de lamaie
  • pentru crema; 200 ml lapte,4 linguri de zahar,3 linguri cu gris,suc de la o jumatate de lamaie,o lingurita coaja rasa de lamaie,100 g unt sasu margarina
  • decor;un galbenus,o lingura de apa rece,2 linguri de zahar

Mod de preparare

Se amesteca untul sau margarina moale,la temperatura camerei cu zaharul pudra si albusul,pana se obtine o crema omogena.

Se amesteca faina cerrnuta cu amidonul si praful de copt si se incorporeaza in amestecul de mai sus.Se amesteca cu lingura la inceput apoi se framanta cu mana pe o planseta data cu faina.Se infasoara intr-o folie si se da 30 de minute la rece.

Se framanta aluatul pe masa de lucru si se intinde cu sucitorul intr-o foaie groasa de cca.3 mm apoi se decupeaza cu o forma inimioare care se coc in tava tapetata cu hartie pentru copt cca. 10 min. la foc potrivit.

pentru decor se amesteca galbenusul cu lingura de apa.Jumatate din inimioare se ung cu acest amestec si se presara cu zahar

Se prepara crema fierband laptele indulcit cxu zahar cu grisul,cca 8 minute de la primul clocot,amestecand continuu.Se da de pe foc apoi se incorporeaza untul sau margarina,se adauga lingurita de coaja rasa si sucul de lamaie.

Se ung cu crema inimioarele nepresarate cu zahar apoi se aseaza celelalte inimioare si se preseaza usor.Se lasa sa se inmoaie ,de seara pana a 2 a zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise