Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010
Ingrediente
1 kg de inimioare de pui(doar inimioare)., 1 kg mazare (congelata la punga)., 100 gr dovleac razuit mare., 100 gr pastarnac razuit., 1 ceapa rosie., 2-3 linguri de ulei de masline extravirgin., 2 sau 3 linguri de pasta de ardei dulce., 1 ardei gras rosu(taiat patratele)., 2 sau 3 lingurite de vegeta fara sare(vegeta bio)., sare,piper roz proaspat macinat,tarhon uscat(1 lingurita rasa)., patrunjel si marar verde tocat marunt.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
Mod de preparare
Se fierb inimioarele de pui,vom lua spuma care se aduna deasupra si le vom da deoparte.Curatam legumele si le tocam in forma dorita.Ceapa rosie o tocam si o calim in 2 linguri de ulei de masline presat la rece,doar un minut,adaugam mazarea,inimioarele,dovleacul razuit,pastarnacul razuit,2 sau 3 linguri pasta de ardei dulce,sare piper roz proaspat macinat,tarhon uscat(o lingurita rasa) si lasam pe ochiul aragazului cateva minute,intre 5 si 7 minute.Pregatim si ardeiul gras rosu tocat,il punem si pe el,adaugam 2 sau 3 lingurite de vegeta fara sare(vegeta bio) si dam craticioara la cuptor pentru 25-30 de minute. Mentionez ca adaug cel mult 1 ceasca de apa,deoarece si mazarea,cat si dovleacul isi lasa apa destula.Dupa 15 minute scoatem cratita din cuptor si amestecam bine.Inimioarele sunt destul de fragede si mazarea la fel,deci nu trebuie sa lasam prea mult la cuptor,ajung 30 de minute.Cand servim adaugam patrunjel sau marar tocat cat mai fin.Fiecare isi pune patrunjel si marar verde pe deasupra cat doreste.Este o mancare foarte delicioasa.Pofta mare !!!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010
Ce bine arata!!! Cred ca a fost un deliciu
angy (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010
Reteta e ok!nu am facut niciodata in modul asta,dar am s-o incerc!arata parca si bine!