autor:

Dachman Laura

» » , , , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Inimioare dulci cu branza si sos de capsuni

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2010

Ingrediente
Pentru blat, 4 oua, separate, 120 gr zahar pudra cu aroma de vanilie, 1 lingurita esenta de portocale, 1 lingurita esenta de vanilie, coaja rasa si zeama de la ½ lamaie, 120 gr faina, cernuta, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, , Pentru umplutura, 250 gr branza Ricotta, 100 gr miere de salcam, semintele de la 1 pastaie de vanilie, 1 plic (10 gr) gelatina, , Pentru sos, 1 conserva (400 gr) capsuni, 1 lingurita esenta de portocale, coaja rasa si zeama de la ½ lamaie, coniac, pentru insiroparea blatului, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Pentru blat, se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o tava rotunda de 25 cm diametru sau o tava dreptunghiulara mai mare.
Intr-un vas, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bat galbenusurile cu zaharul pudra, esentele, coaja rasa si zeama de lamaie.Se adauga faina si praful de copt si se amesteca bine.Se inglobeaza apoi albusurile spuma iar compozitia obtinuta se toarna in tava pregatita apoi se da la copt 30-40 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Blatul se lasa sa se raceasca complet.
Pentru umplutura, se pune gelatina la inmuiat in 50 ml apa rece si se lasa 10 minute.Se amesteca mierea cu semintele de vanilie si branza Ricotta.Gelatina se incalzeste putin pana cand se topeste apoi se incorporeaza in amestecul cu branza.Compozitia obtinuta se da la rece pana cand incepe sa se intareasca.
Pentru sos, se paseaza capsuni cu tot cu sirop, cu esenta de portocale, coaja rasa si zeama de lamaie apoi siropul obtinut se da la rece.
Pentru asamblare, se taie din blatul racit, pentru fiecare portie, cate 2 inimioare.Se aseaza o inimoara pe o farfurie si se insiropeaza cu coniac.Se pune deasupra 2 linguri de umplutura si se acopera cu a 2-a inima insiropata cu coniac si pudrata cu zahar, presand-o usor. De jur-imprejurul inimii se toarna sirop de capsuni.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare dulci cu branza si sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de fursecuri

Tort de fursecuri

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul vanilat si cu uleiul. Albusurile

1 vot    1 comentariu
1h
Torturi
tort cu crema de sampanie

tort cu crema de sampanie

crema: punem gelatina la inmuiat in apa rece pt minim 10 minute.mixam bine galbenusurile cu zahar

6 voturi    6 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 20 februarie 2014

    Foarte aspectuoasa si gustoasa

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O minunatie !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Foarte fine si elegante inimioarele tale.Felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 4 oua
  • separate
  • 120 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
  • 120 gr faina
  • cernuta
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 250 gr branza Ricotta
  • 100 gr miere de salcam
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 1 plic (10 gr) gelatina
  • Pentru sos
  • 1 conserva (400 gr) capsuni
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
  • coniac
  • pentru insiroparea blatului
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Florenta Dinu (Chef de cuisine)

Foarte aspectuoasa si gustoasa

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu crema de cocos