autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Inimioare inteligente cu ciocolata alba si bezele

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 februarie 2018

Ingrediente
300 g zahar, 250 g unt, 170g faina, 50 g cacao, 1 l lapte, 8 oua, un praf de sare, esenta rom, decor, 100 g tablete ciocolata alba+2 linguri frisca lichida sau lapte, cateva bezele colorate

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu 6 linguri de zahar, pana obtinem o bezea. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar, cu untul moale si esenta.

Faina se amesteca cu cacaua, apoi se adauga alternand cu laptele in galbenusuri, se mixeaza pana la o omogenizare perfecta.

Se adauga si bezeaua amestecand usor. O tava de aragaz, un pic mai inalta, se unge cu un pic de ulei, se tapeteaza cu un praf de faina, apoi se toarna compozitia. Se da la cuptorul incins 10 minute la foc iute, apoi inca 20 minute la foc potrivit. Se scoate si se lasa sa se raceasca in voie.

Ciocolata alba impreuna cu 2 linguri de frisca lichida se pune la topit, la bain marie, pana devine fluida. Se toarna deasupra prajiturii, se presara bucatele din bezelele pe care le-am pisat un pic si se mai lasa la rece inca 30 minute, apoi se taie cu ajutorul unei forme inimioara.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare inteligente cu ciocolata alba si bezele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura socovanilia a la Laura S.

Prajitura socovanilia a la Laura S.

Crema: Laptele se amesteca cu budinca de vanilie si zaharul si se pun la fiert.Se amesteca continuu

22 voturi    10 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce

Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce

Aluatul: Intr-un bol punem ouale, le mixam spuma cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugam

6 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • anuta

    anuta (Chef de cuisine) , 14 februarie 2018

    Draga Nela,crema pe care o vezi se formeaza prin coacerea aluatului,este compozitia prajiturii inteligente.Incearca te rog reteta si garantat va iesi delicioasa!Cu drag,Anisoara

  • Fara foto

    nela , 14 februarie 2018

    Nu reiese din reteta crema de ciocolata pe care o vad in poza. De ce?

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 300 g zahar
  • 250 g unt
  • 170g faina
  • 50 g cacao
  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • un praf de sare
  • esenta rom
  • decor
  • 100 g tablete ciocolata alba+2 linguri frisca lichida sau lapte
  • cateva bezele colorate

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

anuta (Chef de cuisine)

Draga Nela,crema pe care o vezi se formeaza prin coacerea aluatului,este compozitia prajiturii inteligente.Incearca te rog reteta si garantat va iesi delicioasa!Cu drag,Anisoara

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu visine