autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Întinguş cu mamaligă

Autor: Ani (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ani (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Ingrediente
O caserola cu pulpe (inferioare sau superioare), 3 cepe mijlocii, ulei, 2 lingurite boia dulce de ardei, 2 linguri de faina, 200 gr smantana, vegeta, piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Curatati pulpele si le spalati bine, taiati ceapa marunt si o puneti intr-o oala in ulei la prajit.Dupa ce incepe sa sticleasca ceapa, puneti pulpele peste ceapa si adaugati apa numai cat sa le acopere.Adaugati vegeta dupa gust si lasati pulpele sa se fiarba pana se strange carnea putin pe os.Fierbeti la foc moderat si adaugati apa daca este necesar, sa fie tot timpul apa peste pulpe. Cand este fiarta carnea, o scoateti intr-o farfurie si preparati sosul.Separat, intr-ul bol, amestecati smantana cu faina si cu boia de ardei.Luati oala de pe foc si in bolul cu smantana adaugati apa calda din oala, astfel incat sa cresteti temperatura amestecului de smantana.Adaugati apoi smantana in oala si mai puneti 1 minut pe foc, amestecand continuu.Luati de pe foc, adaugati pulpele in sos, piper si sare dupa gust si veti avea o mancare delicioasa.
Se serveste cu mamaliga si se numeste întinguş pentru ca întingi cu mamaliga (sau cu paine) in el.Pofta buna!
(P.S. Acelas sos, dar cu carnea de pui taiata fidelute, il folosesc si la spaghete.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Întinguş cu mamaligă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vita in sos de stridii

Vita in sos de stridii

Hello there! Dupa ce mult timp mi-ati fost sursa de inspiratie, m-am incumetat sa si postez prima

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Mini-Tarte sarate

Mini-Tarte sarate

Aşadar facem aluatul de tarte sărate, îl întindem în tăvăluţe (eu am folosit dina celea ondulate

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • O caserola cu pulpe (inferioare sau superioare)
  • 3 cepe mijlocii
  • ulei
  • 2 lingurite boia dulce de ardei
  • 2 linguri de faina
  • 200 gr smantana
  • vegeta
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Oso-Bucco