autor:

» » Mancaruri cu carne

Întinguş cu mamaligă

Autor: Ani (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ani (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Ingrediente
O caserola cu pulpe (inferioare sau superioare), 3 cepe mijlocii, ulei, 2 lingurite boia dulce de ardei, 2 linguri de faina, 200 gr smantana, vegeta, piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Curatati pulpele si le spalati bine, taiati ceapa marunt si o puneti intr-o oala in ulei la prajit.Dupa ce incepe sa sticleasca ceapa, puneti pulpele peste ceapa si adaugati apa numai cat sa le acopere.Adaugati vegeta dupa gust si lasati pulpele sa se fiarba pana se strange carnea putin pe os.Fierbeti la foc moderat si adaugati apa daca este necesar, sa fie tot timpul apa peste pulpe. Cand este fiarta carnea, o scoateti intr-o farfurie si preparati sosul.Separat, intr-ul bol, amestecati smantana cu faina si cu boia de ardei.Luati oala de pe foc si in bolul cu smantana adaugati apa calda din oala, astfel incat sa cresteti temperatura amestecului de smantana.Adaugati apoi smantana in oala si mai puneti 1 minut pe foc, amestecand continuu.Luati de pe foc, adaugati pulpele in sos, piper si sare dupa gust si veti avea o mancare delicioasa.
Se serveste cu mamaliga si se numeste întinguş pentru ca întingi cu mamaliga (sau cu paine) in el.Pofta buna!
(P.S. Acelas sos, dar cu carnea de pui taiata fidelute, il folosesc si la spaghete.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Întinguş cu mamaligă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • O caserola cu pulpe (inferioare sau superioare)
  • 3 cepe mijlocii
  • ulei
  • 2 lingurite boia dulce de ardei
  • 2 linguri de faina
  • 200 gr smantana
  • vegeta
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Ciuperci champignon la cuptor