autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Întinguş cu mamaligă

Autor: Ani (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ani (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Ingrediente
O caserola cu pulpe (inferioare sau superioare), 3 cepe mijlocii, ulei, 2 lingurite boia dulce de ardei, 2 linguri de faina, 200 gr smantana, vegeta, piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Curatati pulpele si le spalati bine, taiati ceapa marunt si o puneti intr-o oala in ulei la prajit.Dupa ce incepe sa sticleasca ceapa, puneti pulpele peste ceapa si adaugati apa numai cat sa le acopere.Adaugati vegeta dupa gust si lasati pulpele sa se fiarba pana se strange carnea putin pe os.Fierbeti la foc moderat si adaugati apa daca este necesar, sa fie tot timpul apa peste pulpe. Cand este fiarta carnea, o scoateti intr-o farfurie si preparati sosul.Separat, intr-ul bol, amestecati smantana cu faina si cu boia de ardei.Luati oala de pe foc si in bolul cu smantana adaugati apa calda din oala, astfel incat sa cresteti temperatura amestecului de smantana.Adaugati apoi smantana in oala si mai puneti 1 minut pe foc, amestecand continuu.Luati de pe foc, adaugati pulpele in sos, piper si sare dupa gust si veti avea o mancare delicioasa.
Se serveste cu mamaliga si se numeste întinguş pentru ca întingi cu mamaliga (sau cu paine) in el.Pofta buna!
(P.S. Acelas sos, dar cu carnea de pui taiata fidelute, il folosesc si la spaghete.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Întinguş cu mamaligă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
PUI TIKKA MASALA

PUI TIKKA MASALA

Se taie pieptul de pui in cuburi de aproximativ 2 cm.Se pregateste pasta pentru marinat puiul:frunzele

22 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mazare cu carne de pui

Mazare cu carne de pui

Bucatile de carne de pui se spala,se portioneaza,se sterg bine,se condimenteaza si se rumenesc putin

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • O caserola cu pulpe (inferioare sau superioare)
  • 3 cepe mijlocii
  • ulei
  • 2 lingurite boia dulce de ardei
  • 2 linguri de faina
  • 200 gr smantana
  • vegeta
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Tartă de cartofi