autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Întinguş cu mamaligă

Autor: Ani (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ani (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Ingrediente
O caserola cu pulpe (inferioare sau superioare), 3 cepe mijlocii, ulei, 2 lingurite boia dulce de ardei, 2 linguri de faina, 200 gr smantana, vegeta, piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Curatati pulpele si le spalati bine, taiati ceapa marunt si o puneti intr-o oala in ulei la prajit.Dupa ce incepe sa sticleasca ceapa, puneti pulpele peste ceapa si adaugati apa numai cat sa le acopere.Adaugati vegeta dupa gust si lasati pulpele sa se fiarba pana se strange carnea putin pe os.Fierbeti la foc moderat si adaugati apa daca este necesar, sa fie tot timpul apa peste pulpe. Cand este fiarta carnea, o scoateti intr-o farfurie si preparati sosul.Separat, intr-ul bol, amestecati smantana cu faina si cu boia de ardei.Luati oala de pe foc si in bolul cu smantana adaugati apa calda din oala, astfel incat sa cresteti temperatura amestecului de smantana.Adaugati apoi smantana in oala si mai puneti 1 minut pe foc, amestecand continuu.Luati de pe foc, adaugati pulpele in sos, piper si sare dupa gust si veti avea o mancare delicioasa.
Se serveste cu mamaliga si se numeste întinguş pentru ca întingi cu mamaliga (sau cu paine) in el.Pofta buna!
(P.S. Acelas sos, dar cu carnea de pui taiata fidelute, il folosesc si la spaghete.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Întinguş cu mamaligă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
MUSCHI DE VITA FIERT,DAR FRIPT

MUSCHI DE VITA FIERT,DAR FRIPT

Carnea se unge cu sare(cca1/2 lingurita),piper(dupa gust) si uleiul de masline.In oala de presiune

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Friptura de curcan la cuptor

Friptura de curcan la cuptor

Pulpa de curcan o spalam si o taiem cam in trei bucati. Ceapa si usturoiul verde le spalam bine

35 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • O caserola cu pulpe (inferioare sau superioare)
  • 3 cepe mijlocii
  • ulei
  • 2 lingurite boia dulce de ardei
  • 2 linguri de faina
  • 200 gr smantana
  • vegeta
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Muschi umplut