Intre tocana si gulas = ceaunita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Intre  tocana si gulas = ceaunita

Ingrediente

  • 2 pulpe de curcan
  • 1 ceapa alba
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 morcovi
  • 1 kg cartofi noi
  • ulei, sare, piper, boia, ardei iute, foi de dafin, verdeturi tocate

Mod de preparare

Asa de frumosi sint cartofii noi incit ma tenteaza grozav atunci cind ii vad pe tarabele din piata .

M-am gindit sa fac o mincare la ceaun cu carne de curcan, cartofi noi, morcovi proaspeti si zemosi, ceapa alba (noua, cruda), rosii proaspete si ardei grasi verzi, foarte carnosi si frumosi.

Practic mincarea se situeaza intre gulas si tocana, probabil ca are un gust aparte find facuta intr-un ceaun de tuci emailat, gros si greu dar in acelasi timp este si destul de dietetica, fiind facuta cu carne de curcan.

Am undit ceapa intr-un pic de ulei de masline, am pus carnea de curcan, s-a undit si ea schimbindu-si culoarea, am pus morcovul , ardeiul gras si rosiile tocate, am pus boia de ardei, sare, piper, ardei iute, foi de dafin si o cana de apa si am lasat la fiert acoperit, la foc mic si domol.

Cind carnea a fost fiarta, am pus cartofii noi curatati si spalati si am lasat sa fiarba incetisor, pina ce cartofii au inceput sa se sfarime.La acest moment, mincarea este deja ingrosata, a scazut suficient.

Se da la o parte, se pun verdeturi tocate (patrunjel, marar, frunze de telina si leustean ) . Toate acestea vor aroma atit de bine ceaunita incit gustul este fabulos. Este singura mincare in care pun toate verdeturile, amestecate.

I-am spus ceaunita pentru ca , de regula, o fac la soba, afara, nu-i port grija, ceaunul isi face treaba, doar din cind in cind se mai pune cite un lemn pe foc.

Este absolut delicioasa, buna de facut cind ai musafiri dragi, cu care vrei sa ai la dispozitie mai mult timp pentru povesti, poate sta linistit pe post de garnitura, pe linga un gratar ceva mai gras.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise