autor:

Daniela

» » Mancaruri cu carne

Intre tocana si gulas = ceaunita

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2011

Ingrediente
2 pulpe de curcan, 1 ceapa alba, 2 ardei grasi verzi, 2 morcovi, 1 kg cartofi noi, ulei, sare, piper, boia, ardei iute, foi de dafin, verdeturi tocate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Asa de frumosi sint cartofii noi incit ma tenteaza grozav atunci cind ii vad pe tarabele din piata .

M-am gindit sa fac o mincare la ceaun cu carne de curcan, cartofi noi, morcovi proaspeti si zemosi, ceapa alba (noua, cruda), rosii proaspete si ardei grasi verzi, foarte carnosi si frumosi.

Practic mincarea se situeaza intre gulas si tocana, probabil ca are un gust aparte find facuta intr-un ceaun de tuci emailat, gros si greu dar in acelasi timp este si destul de dietetica, fiind facuta cu carne de curcan.

Am undit ceapa intr-un pic de ulei de masline, am pus carnea de curcan, s-a undit si ea schimbindu-si culoarea, am pus morcovul , ardeiul gras si rosiile tocate, am pus boia de ardei, sare, piper, ardei iute, foi de dafin si o cana de apa si am lasat la fiert acoperit, la foc mic si domol.

Cind carnea a fost fiarta, am pus cartofii noi curatati si spalati si am lasat sa fiarba incetisor, pina ce cartofii au inceput sa se sfarime.La acest moment, mincarea este deja ingrosata, a scazut suficient.

Se da la o parte, se pun verdeturi tocate (patrunjel, marar, frunze de telina si leustean ) . Toate acestea vor aroma atit de bine ceaunita incit gustul este fabulos. Este singura mincare in care pun toate verdeturile, amestecate.

I-am spus ceaunita pentru ca , de regula, o fac la soba, afara, nu-i port grija, ceaunul isi face treaba, doar din cind in cind se mai pune cite un lemn pe foc.

Este absolut delicioasa, buna de facut cind ai musafiri dragi, cu care vrei sa ai la dispozitie mai mult timp pentru povesti, poate sta linistit pe post de garnitura, pe linga un gratar ceva mai gras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Intre tocana si gulas = ceaunita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui toscan

Piept de pui toscan

Spalam si feliem pieptul de pui ca pentru snitele. Batem cu tocatorul si condimentam cu sare si piper.

8 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu spaghete (Frango com Esparguete)

Pui cu spaghete (Frango com Esparguete)

1)Taie puiul in bucãti mici si condimenteazã cu sare, piper, ierburi Provence(cimbru, oregano...)usturoiul

6 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Salvat ...O bunatate...

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    Buna ceaunita ta pacat ca nu am foc afara sa o fac si eu -oare se poate face pe foc mic in ceaunul de mamaliga?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Ce buna este!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 31 iulie 2011

      ce buna .Trerbuie facuta urgent

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 30 iulie 2011

      Trebuie sa fie f gustoasa.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 iulie 2011

      Stii ca deobicei probez retetele tale. Am sa o probez si pe asta, dar sigur ca fara condimente n-o sa fie perfecta. Doar verdeturile sa-i dea ceva gust si aroma, ca de condimente nu poate fi vorba. Pupici!

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 27 iulie 2011

      Mihaela, Teo, poftiti , va astept cu mare drag la o portie de ceaunita !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2011

      Delicioasa!***** Ma inscriu la o portie...

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 27 iulie 2011

      Imi imaginez cat e de buna!Si facuta la ceaun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 pulpe de curcan
  • 1 ceapa alba
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 morcovi
  • 1 kg cartofi noi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia
  • ardei iute
  • foi de dafin
  • verdeturi tocate

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Salvat ...O bunatate...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura ardeleneasca