autor:

maria mihalache

» » Aperitive

Invartita cu branza de oaie

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 ianuarie 2014

Ingrediente
1 pachet foi de placinta (proaspete), 600 g branza de oaie, 150 g branza de vaci, 1 legatura de marar, 3 oua, 4-5 linguri cu smantana grasa, 1 lingurita rasa piper alb, 50 g unt pentru uns foile, 1 ou pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs .
Dam branza de oaie pe razatoarea mare(sau o sfaramam cu ajutorul furculitei) si apoi o amestecam cu branza de vaci, smantana,ouale si mararul taiat marunt.Condimentam cu piper alb.Amestecam.
Topim untul si apoi il lasam sa se racoreasca .
Punem pe masa de lucru infainata o foaie de placinta pe care o ungem cu unt cu ajutorul unei pensule .Peste aceasta suprapunem inca 3 foi care la randul lor vor fi unse cu unt topit.
Amestecul de branza il impartim in 3.
Ungem cu o parte din acest amestec foile de mai sus.Netezim cu ajutorul unei spatule.
Rulam ,nu prea strans.
Tapetam o tava rotunda cu hartie alimentara si il punem in tava.
Revenim la celelalte foi cu care procedam la fel.
Mie mi-au rezultat 3 rulouri in total pe care le-am asezat sub forma de melc in tava rotunda.










Ungem cu ou si dam la cuptorul incins in prealabil,la 180 grade ,timp de circa 20 min.
Scoatem tava din cuptor ,o lasam sa se racoreasca putin apoi o scoatem din tava si o asezam pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu branza de oaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
smantana cu branza si mamaliguta

smantana cu branza si mamaliguta

se prepara o mamaliguta moale.branza se poate prepara astfel:500 g lapte gras batut fiert 5 minute

1 vot    11 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Clătite cu brânză și mărar gratinate

Clătite cu brânză și mărar gratinate

Începem cu prepararea clătitelor. Batem bine cele 2 ouă cu mixerul. Adăugăm laptele, făina,

24 voturi    7 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Leana Enache , 25 august 2014

    cred ca e f.buna si usor de pregatit!

  • Fara foto

    Ioan Moise , 24 august 2014

    am sa fac si eu asa.!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    Marian Teodora , 19 martie 2014

    foarte buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta (proaspete)
  • 600 g branza de oaie
  • 150 g branza de vaci
  • 1 legatura de marar
  • 3 oua
  • 4-5 linguri cu smantana grasa
  • 1 lingurita rasa piper alb
  • 50 g unt pentru uns foile
  • 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Alina_Chiticaru

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Arata bine!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Bilute cu telemea