Invartita cu branza de oaie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Invartita cu branza de oaie

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta (proaspete)
  • 600 g branza de oaie
  • 150 g branza de vaci
  • 1 legatura de marar
  • 3 oua
  • 4-5 linguri cu smantana grasa
  • 1 lingurita rasa piper alb
  • 50 g unt pentru uns foile
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs .

Dam branza de oaie pe razatoarea mare(sau o sfaramam cu ajutorul furculitei) si apoi o amestecam cu branza de vaci, smantana,ouale si mararul taiat marunt.Condimentam cu piper alb.Amestecam.

Topim untul si apoi il lasam sa se racoreasca .

Punem pe masa de lucru infainata o foaie de placinta pe care o ungem cu unt cu ajutorul unei pensule .Peste aceasta suprapunem inca 3 foi care la randul lor vor fi unse cu unt topit.

Amestecul de branza il impartim in 3.

Ungem cu o parte din acest amestec foile de mai sus.Netezim cu ajutorul unei spatule.

Rulam ,nu prea strans.

Tapetam o tava rotunda cu hartie alimentara si il punem in tava.

Revenim la celelalte foi cu care procedam la fel.

Mie mi-au rezultat 3 rulouri in total pe care le-am asezat sub forma de melc in tava rotunda.

Ungem cu ou si dam la cuptorul incins in prealabil,la 180 grade ,timp de circa 20 min.

Scoatem tava din cuptor ,o lasam sa se racoreasca putin apoi o scoatem din tava si o asezam pe un platou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise