autor:

Fara foto

» » Retete de Craciun

Isler cu crema de cacao sau ciocolata

Autor: KEZDI ANA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 17 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KEZDI ANA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 17 octombrie 2015

Ingrediente
500 g faina, 150 g zahar, 250 g margarina, 1 ou intreg, 4 linguri lapte, 1 praf de copt, 1 praf vanilie, , Crema, , 250 g unt, 200 g zahar pudra, 2 linguri cacao sau o ciocolata amaruie (100 g), 1 ou, , Glazura, , 200 g ciocolata amaruie sau menaj, 5 linguri ulei sau margarina topita

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Margarina topita, impreuna cu zaharul, oul si laptele se pune in castron si se freaca cu mixer pana se dizolva zaharul praful de copt se amesteca cu faina si se adauga in castron se amesteca tot cu mixer pana nu mai curge (o parte din faina ramane pe carpator), aluatul din castron se toarna peste cel de pe masa sau fundul de lemn si se framanta un aluat. Se pune la rece cam 30 minute, dupa care se rup bucati (cat o portocala) se intinde cu sucitorul cam 2 mm grosime si se taie cu o forma rotunda sau pahar, restul se lasa la rece, se pune in tava de copt,ori pe hartie de copt, ori direct pa tava ne unsa si se coace pana incep sa prinda culoare (maroniu deschis ) pe margine, ce a ramas pe masa din decupari se complectaza cu cel tinut la rece si se repeta pana se termina coptul. Ies cam 200 de rotocoale.



Crema se prepara astfel zaharul cu oul se pune in bol de metal si se pune deasupra la aburi se amesteca pana se face ca o smantana groasa se adauga 2 linguri de cacao sau ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se topeste ciocolata, se lasa sa se racoreasca (dar sa nu fie complet rece) se adauga untul si se freaca pana devine o crema spumoasa.



Glazura de ciocolata se pune tot pe aburi, ciocolata se rupe bucati, se adauga uleiul, se pune pe vasul cu apa si se amesteca tot timpul pana se dizolva toata ciocolata. Cateva sfaturi: crema se pune in punga de congelator se taie varful si jumatate din rotocoale (cam 100 buc.); se aseaza pe masa si se imparte crema; cu ajutorul pungii se pun gramajoare dupa care se acopera cu cele ramase (tine la rece inainte de a pune galazura ca crema sa fie mai tare)

Se scufunda pe jumatate in glazura de ciocolata dupa care se pune pe tava pana se intareste ciocolata 10-15 minute la rece).
Daca ti-a placut reteta noastra "Isler cu crema de cacao sau ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel

Rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel

Crema de caramel Caramelizam zaharul. Asta inseamna ca punem zaharul intr-o cratita si o asezam

4 voturi    1 comentariu
3h 50 min
Retete de Craciun
Tunischi, prajitura sarbeasca

Tunischi, prajitura sarbeasca

Ungem o tava patrata ( eu am avut dreptunghiulara) cu ulei si presaram nucile taiate. Separam albusurile

5 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Olimpia Haristiade , 09 noiembrie 2015

    Asta nu e iser. Strabunicul a fost cofetar între 1925-1980 si avea reteta originală cu nuca in aluat.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 250 g margarina
  • 1 ou intreg
  • 4 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 praf vanilie
  • Crema
  • 250 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao sau o ciocolata amaruie (100 g)
  • 1 ou
  • Glazura
  • 200 g ciocolata amaruie sau menaj
  • 5 linguri ulei sau margarina topita

Raporteaza reteta

Retete
de KEZDI ANA
KINDER PINGUIN TORT

KINDER PINGUIN TORT

Modul de preparare Gălbenusurile se freacă bine cu zahărul, se adaugă treptat laptele se adaugă

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Galuste cu prune din fulgi de cartofi

Galuste cu prune din fulgi de cartofi

Apa se pune la fiert impreuna cu sarea ,se torna peste fulgi si se amesteca pana absoarbe apa (vor

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cotlet de porc, cu garnitura de cuscus si salata de sfecla

Cotlet de porc, cu garnitura de cuscus si salata de sfecla

Se face un sos marinat: mustar, zeama de lamaie, miere, ulei sare si piper dupa gust. Cotletele

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Cozonac cu ciocolata si nuca "Bradut"
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania