autor:

mirela0911

» » Retete de Craciun

Islere

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 decembrie 2016

Ingrediente
Pt. blat:, 500 g faina, 1/2 lgt sare, 150 g untura, 2 oua, 100 g Green Sugar, 1 lgt bicarbonat de sodiu, smantana cat cuprinde, Crema:, 300 ml lapte, 100 g Green Sugar, 3 lg faina, 2 lg cacao, 50 g ciocolata amaruie, esenta de rom, 150 g unt, Glazura:, 150 g ciocolata amaruie, 3-4 lg lapte, 1 lg unt

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si Green Sugar. Se pune untura, ouale batute si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca bine si se mai adauga smantana atat cat este necesar pentru a se putea framanta un aluat potrivit si omogen. Se intinde pe masa de lucru in grosime de cca 3 mm si se decupeaza cu ajutorul unui pahar cu gura nu foarte mare. Mie mi-au iesit 80 de cerculete (40 perechi). Se aseaza in tava si se dau la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute, pana se rumenesc usor deasupra. Se scot si se lasa sa se raceasca.
Crema: Faina, cacaoa si Green Sugar-ul se amesteca, se toarna putin cate putin laptele, amestecand bine cu un tel sa nu se faca cocoloase, apoi se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa. Cand s-a obtinut consistenta dorita, se ia de pe foc, se pune ciocolata amaruie rupta bucati, se amesteca pana se topeste aceasta apoi se pune untul si esenta de rom, amestecand bine pana la omogenizare. Se lasa sa se raceasca bine.
Jumatate din islere se ung cu crema iar restul islerelor se lipesc de cele cu crema. Se apasa usor pentru a face priza buna intre ele si se dau deoparte.
Glazura: Intr-un ibric se pune ciocolata impreuna cu laptele si untul sa se topeasca, apoi cu ajutorul unei lingurite se unge partea de deasupra a islerelor. Se lasa sa se raceasca si intareasca glazura dupa care se pot servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Islere cu gem

Islere cu gem

Amestecam cu mixerul galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana devine ca o spuma si isi deschide

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Chec cu gris si nuci

Chec cu gris si nuci

Pentru inceput, fierbem la foc mic laptele (fara de a-l aduce pana la fierbere) , untul (pana se

1 vot    0 comentarii
1h 25 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 500 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 150 g untura
  • 2 oua
  • 100 g Green Sugar
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • smantana cat cuprinde
  • Crema:
  • 300 ml lapte
  • 100 g Green Sugar
  • 3 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 50 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • 150 g unt
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 3-4 lg lapte
  • 1 lg unt

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Adauga reteta
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
rulada din carne de porc