Ardeii ii spalam bine.
Le scoatem cotorul, (dar nu ii taiem pe jumatate, ci ii lasam intregi,doar acolo la capat umblam) si nu indepartam semintele toate, doar cele de langa cotor.
Ii taiem rondele subtirele.
Mararul il spalam si il scuturam de apa.
Indepartam cozile si il tocam marunt.
Ceapa o curatam, o spalam si o taiem bucatele micute.
Intr-un vas amestecam otetul cu zaharul si sarea.
Invartim bine pentru a se topi putin zaharul, dar nu de tot.
Peste acest amestec de otet punem toate legumele taiate si le lasam in acel vas pana a 2 a zi, dar il bagam in frigider (deci faceti acesta operatiune seara sau puteti face dimineata si o lasati pana seara sa stea).
Spalam borcanele cu apa calda si le lasam cu gura in jos la scurs.
A 2 a zi asezam iutzata in borcane cu tot cu zeama.
Le infiletam si le dam la rece.
Si uite asa aveti ceva picant pentru o ciorbica, tocanita dar facut in casa si gustoasa, parerea mea!!!!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii