autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Iutata

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 august 2013

Ingrediente
1/2 kg ardei iuti (daca gasiti de diferite culori e perfect), 5 legaturi marar, 5 cepe potrivite, 1 ceasca zahar(nu cana mare de 250 dar nici mica, mica de cafea, ci una intre ele ca marime), 2 cesti otet, jumatate de lingura sare mare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Ardeii ii spalam bine.
Le scoatem cotorul, (dar nu ii taiem pe jumatate, ci ii lasam intregi,doar acolo la capat umblam) si nu indepartam semintele toate, doar cele de langa cotor.
Ii taiem rondele subtirele.
Mararul il spalam si il scuturam de apa.
Indepartam cozile si il tocam marunt.
Ceapa o curatam, o spalam si o taiem bucatele micute.
Intr-un vas amestecam otetul cu zaharul si sarea.
Invartim bine pentru a se topi putin zaharul, dar nu de tot.
Peste acest amestec de otet punem toate legumele taiate si le lasam in acel vas pana a 2 a zi, dar il bagam in frigider (deci faceti acesta operatiune seara sau puteti face dimineata si o lasati pana seara sa stea).
Spalam borcanele cu apa calda si le lasam cu gura in jos la scurs.
A 2 a zi asezam iutzata in borcane cu tot cu zeama.
Le infiletam si le dam la rece.
Si uite asa aveti ceva picant pentru o ciorbica, tocanita dar facut in casa si gustoasa, parerea mea!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iutata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari umpluti cu varza

Gogosari umpluti cu varza

Se spala bine gogosarii si se scot cotoarele. Varza se toaca fideluta si se amesteca cu morcovul

20 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi
CONSERVAREA MARARULUI

CONSERVAREA MARARULUI

Mararul se alege, se spala , se lasa sa se scurga de apa, apoi se toaca matunt , se amesteca cu

9 voturi    2 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg ardei iuti (daca gasiti de diferite culori e perfect)
  • 5 legaturi marar
  • 5 cepe potrivite
  • 1 ceasca zahar(nu cana mare de 250 dar nici mica
  • mica de cafea
  • ci una intre ele ca marime)
  • 2 cesti otet
  • jumatate de lingura sare mare

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Fasole verde la congelator