autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Jambon afumat cu sos picant

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 felii a 200 g jambon afumat (taiat felii),, 40 g unt, , 3 linguri ulei de masline, , 2 lingurite codite de ceapa verde taiate rondele., Pentru sosul picant: 1/2 ceapa taiata marunt, , 150 ml vin alb sec, , 4-6 frunze de tarhon tocate marunt, , 150 ml zeama concentrata de carne de vita, , 4 linguri pasta de tomate, , 150 ml smantana, , 25 g unt taiat cubulete, , frunze de tarhon pentru garnisit.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

9 voturi

Mod de preparare

Pentru sos, se pun intr-o craticioara ceapa, vinul si tarhonul tocat, se amesteca, se pun pe foc si se fierb, pana ce scade vinul la aproximativ 2 linguri.
Se adauga zeama de carne si pasta de tomate, se acopera cu un capac si se fierb o ora la foc mic, pana ce mai raman circa 150 ml de lichid. Se incorporeaza smantana si se lasa sa fiarba in continuare.
Se inlatura soriciul jambonului (daca exista) si se cresteaza din loc in loc marginea de grasime, ca sa nu se ruleze feliile.
Se-ncing intr-o tigaie mare untul si uleiul, se prajesc feliile de jambon, la foc slab, circa 5-6 minute pe fiecare parte, si se tin la cald.
Se trece sosul printr-o sita fina si se incorporeaza, incet, cubuletele de unt.
Se aseaza feliile de jambon pe un platou incins, se toarna peste ele sosul si se presara cu rondelele de ceapa verde (codite). Se garnisesc cu frunze de tarhon si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon afumat cu sos picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu banane si orez cubana

Pui cu banane si orez cubana

Orezul cubana: Orezul se fierbe in apa rece, pana scade toata apa, impreuna cu concentratul de pui.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu sos

Piept de pui cu sos

Pieptul de pui fiert il tai cubulete. Radacinoasele fierte le dai pe razatoare, adaugi rosiile date

0 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 felii a 200 g jambon afumat (taiat felii),
  • 40 g unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite codite de ceapa verde taiate rondele.
  • Pentru sosul picant: 1/2 ceapa taiata marunt
  • 150 ml vin alb sec
  • 4-6 frunze de tarhon tocate marunt
  • 150 ml zeama concentrata de carne de vita
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 150 ml smantana
  • 25 g unt taiat cubulete
  • frunze de tarhon pentru garnisit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Varza calita cu carnati de bere si cu rosii Cherry