autor:

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Jambon afumat cu sos picant

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 felii a 200 g jambon afumat (taiat felii),, 40 g unt, , 3 linguri ulei de masline, , 2 lingurite codite de ceapa verde taiate rondele., Pentru sosul picant: 1/2 ceapa taiata marunt, , 150 ml vin alb sec, , 4-6 frunze de tarhon tocate marunt, , 150 ml zeama concentrata de carne de vita, , 4 linguri pasta de tomate, , 150 ml smantana, , 25 g unt taiat cubulete, , frunze de tarhon pentru garnisit.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

9 voturi

Mod de preparare

Pentru sos, se pun intr-o craticioara ceapa, vinul si tarhonul tocat, se amesteca, se pun pe foc si se fierb, pana ce scade vinul la aproximativ 2 linguri.
Se adauga zeama de carne si pasta de tomate, se acopera cu un capac si se fierb o ora la foc mic, pana ce mai raman circa 150 ml de lichid. Se incorporeaza smantana si se lasa sa fiarba in continuare.
Se inlatura soriciul jambonului (daca exista) si se cresteaza din loc in loc marginea de grasime, ca sa nu se ruleze feliile.
Se-ncing intr-o tigaie mare untul si uleiul, se prajesc feliile de jambon, la foc slab, circa 5-6 minute pe fiecare parte, si se tin la cald.
Se trece sosul printr-o sita fina si se incorporeaza, incet, cubuletele de unt.
Se aseaza feliile de jambon pe un platou incins, se toarna peste ele sosul si se presara cu rondelele de ceapa verde (codite). Se garnisesc cu frunze de tarhon si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon afumat cu sos picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 felii a 200 g jambon afumat (taiat felii),
  • 40 g unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite codite de ceapa verde taiate rondele.
  • Pentru sosul picant: 1/2 ceapa taiata marunt
  • 150 ml vin alb sec
  • 4-6 frunze de tarhon tocate marunt
  • 150 ml zeama concentrata de carne de vita
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 150 ml smantana
  • 25 g unt taiat cubulete
  • frunze de tarhon pentru garnisit.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu broccoli si sos bechamel