autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Jambon afumat cu sos picant

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 felii a 200 g jambon afumat (taiat felii),, 40 g unt, , 3 linguri ulei de masline, , 2 lingurite codite de ceapa verde taiate rondele., Pentru sosul picant: 1/2 ceapa taiata marunt, , 150 ml vin alb sec, , 4-6 frunze de tarhon tocate marunt, , 150 ml zeama concentrata de carne de vita, , 4 linguri pasta de tomate, , 150 ml smantana, , 25 g unt taiat cubulete, , frunze de tarhon pentru garnisit.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

9 voturi

Mod de preparare

Pentru sos, se pun intr-o craticioara ceapa, vinul si tarhonul tocat, se amesteca, se pun pe foc si se fierb, pana ce scade vinul la aproximativ 2 linguri.
Se adauga zeama de carne si pasta de tomate, se acopera cu un capac si se fierb o ora la foc mic, pana ce mai raman circa 150 ml de lichid. Se incorporeaza smantana si se lasa sa fiarba in continuare.
Se inlatura soriciul jambonului (daca exista) si se cresteaza din loc in loc marginea de grasime, ca sa nu se ruleze feliile.
Se-ncing intr-o tigaie mare untul si uleiul, se prajesc feliile de jambon, la foc slab, circa 5-6 minute pe fiecare parte, si se tin la cald.
Se trece sosul printr-o sita fina si se incorporeaza, incet, cubuletele de unt.
Se aseaza feliile de jambon pe un platou incins, se toarna peste ele sosul si se presara cu rondelele de ceapa verde (codite). Se garnisesc cu frunze de tarhon si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon afumat cu sos picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Fileuri de muschi cu paste si branza la cuptor

Fileuri de muschi cu paste si branza la cuptor

Luam fileurile si le spalam,apoi le tamponam cu un servet de bucatarie. Curatam ceapa ,o spalam

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Cubulete de porc pe pat de cartofi natur

Cubulete de porc pe pat de cartofi natur

Curatati cartofii de coaja, taiati-i cuburi si puneti-i la fiert in apa cu sare. Cat fierb cartofii

5 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 felii a 200 g jambon afumat (taiat felii),
  • 40 g unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite codite de ceapa verde taiate rondele.
  • Pentru sosul picant: 1/2 ceapa taiata marunt
  • 150 ml vin alb sec
  • 4-6 frunze de tarhon tocate marunt
  • 150 ml zeama concentrata de carne de vita
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 150 ml smantana
  • 25 g unt taiat cubulete
  • frunze de tarhon pentru garnisit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti cu carne de curcan