autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Jambon afumat cu sos picant

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 felii a 200 g jambon afumat (taiat felii),, 40 g unt, , 3 linguri ulei de masline, , 2 lingurite codite de ceapa verde taiate rondele., Pentru sosul picant: 1/2 ceapa taiata marunt, , 150 ml vin alb sec, , 4-6 frunze de tarhon tocate marunt, , 150 ml zeama concentrata de carne de vita, , 4 linguri pasta de tomate, , 150 ml smantana, , 25 g unt taiat cubulete, , frunze de tarhon pentru garnisit.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

9 voturi

Mod de preparare

Pentru sos, se pun intr-o craticioara ceapa, vinul si tarhonul tocat, se amesteca, se pun pe foc si se fierb, pana ce scade vinul la aproximativ 2 linguri.
Se adauga zeama de carne si pasta de tomate, se acopera cu un capac si se fierb o ora la foc mic, pana ce mai raman circa 150 ml de lichid. Se incorporeaza smantana si se lasa sa fiarba in continuare.
Se inlatura soriciul jambonului (daca exista) si se cresteaza din loc in loc marginea de grasime, ca sa nu se ruleze feliile.
Se-ncing intr-o tigaie mare untul si uleiul, se prajesc feliile de jambon, la foc slab, circa 5-6 minute pe fiecare parte, si se tin la cald.
Se trece sosul printr-o sita fina si se incorporeaza, incet, cubuletele de unt.
Se aseaza feliile de jambon pe un platou incins, se toarna peste ele sosul si se presara cu rondelele de ceapa verde (codite). Se garnisesc cu frunze de tarhon si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon afumat cu sos picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Osso bucco milanez

Osso bucco milanez

Spalam bucatile de carne , le stergem bine cu un prosop absorbant,le condimentam cu sare si piper

5 voturi    4 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Soufflé de mamaliga cu bacon

Soufflé de mamaliga cu bacon

Faceti 400g de mamaliga, si o lasati sa se raceasca insa nu chiar de tot, apoi adaugati branza, smantana,

2 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 felii a 200 g jambon afumat (taiat felii),
  • 40 g unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite codite de ceapa verde taiate rondele.
  • Pentru sosul picant: 1/2 ceapa taiata marunt
  • 150 ml vin alb sec
  • 4-6 frunze de tarhon tocate marunt
  • 150 ml zeama concentrata de carne de vita
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 150 ml smantana
  • 25 g unt taiat cubulete
  • frunze de tarhon pentru garnisit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Mancarica de fasole galbena cu carne.