autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Jambon afumat cu sos picant

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 felii a 200 g jambon afumat (taiat felii),, 40 g unt, , 3 linguri ulei de masline, , 2 lingurite codite de ceapa verde taiate rondele., Pentru sosul picant: 1/2 ceapa taiata marunt, , 150 ml vin alb sec, , 4-6 frunze de tarhon tocate marunt, , 150 ml zeama concentrata de carne de vita, , 4 linguri pasta de tomate, , 150 ml smantana, , 25 g unt taiat cubulete, , frunze de tarhon pentru garnisit.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

9 voturi

Mod de preparare

Pentru sos, se pun intr-o craticioara ceapa, vinul si tarhonul tocat, se amesteca, se pun pe foc si se fierb, pana ce scade vinul la aproximativ 2 linguri.
Se adauga zeama de carne si pasta de tomate, se acopera cu un capac si se fierb o ora la foc mic, pana ce mai raman circa 150 ml de lichid. Se incorporeaza smantana si se lasa sa fiarba in continuare.
Se inlatura soriciul jambonului (daca exista) si se cresteaza din loc in loc marginea de grasime, ca sa nu se ruleze feliile.
Se-ncing intr-o tigaie mare untul si uleiul, se prajesc feliile de jambon, la foc slab, circa 5-6 minute pe fiecare parte, si se tin la cald.
Se trece sosul printr-o sita fina si se incorporeaza, incet, cubuletele de unt.
Se aseaza feliile de jambon pe un platou incins, se toarna peste ele sosul si se presara cu rondelele de ceapa verde (codite). Se garnisesc cu frunze de tarhon si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon afumat cu sos picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Maglubeh cu carne de vita-specific tarilor arabe

Maglubeh cu carne de vita-specific tarilor arabe

Carnea de vita se taie in bucati de cca 4 cm ; se spala si se pune la fiert cu apa si o lingurita

27 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Sarmale

Sarmale

Se curăţă ceapa, se căleşte puţin, se răceşte. Se spală orezul, se fierbe. Se pune la

7 voturi    8 comentarii
4h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 felii a 200 g jambon afumat (taiat felii),
  • 40 g unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite codite de ceapa verde taiate rondele.
  • Pentru sosul picant: 1/2 ceapa taiata marunt
  • 150 ml vin alb sec
  • 4-6 frunze de tarhon tocate marunt
  • 150 ml zeama concentrata de carne de vita
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 150 ml smantana
  • 25 g unt taiat cubulete
  • frunze de tarhon pentru garnisit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Iepure in frisca