Pentru sos, se pun intr-o craticioara ceapa, vinul si tarhonul tocat, se amesteca, se pun pe foc si se fierb, pana ce scade vinul la aproximativ 2 linguri.
Se adauga zeama de carne si pasta de tomate, se acopera cu un capac si se fierb o ora la foc mic, pana ce mai raman circa 150 ml de lichid. Se incorporeaza smantana si se lasa sa fiarba in continuare.
Se inlatura soriciul jambonului (daca exista) si se cresteaza din loc in loc marginea de grasime, ca sa nu se ruleze feliile.
Se-ncing intr-o tigaie mare untul si uleiul, se prajesc feliile de jambon, la foc slab, circa 5-6 minute pe fiecare parte, si se tin la cald.
Se trece sosul printr-o sita fina si se incorporeaza, incet, cubuletele de unt.
Se aseaza feliile de jambon pe un platou incins, se toarna peste ele sosul si se presara cu rondelele de ceapa verde (codite). Se garnisesc cu frunze de tarhon si se servesc imediat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii