autor:

murigneau

» » Mancaruri cu carne

Jambon cu varza calita

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 iulie 2009

Ingrediente
1 felie de jambon, 1 varza, 3-4 rosii, 1 ceapa, 1 usturoi, 1 ardei gras, 200 ml bulion, 150 ml vin rosu, 50 g untura de porc, sare, piper, paprika, cimbru,condimente pentru friptura

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Cu o zi inainte se condimenteaza bine felia de jambon si se pune la marinat in vin rosu (peste noapte).

Se prajeste jambonul intreg intr-o tigaie. Dupa ce s-a rumenit putin, se intoarce pe cealalta parte,se adauga in tigaie feliile de rosie si se continua prajirea. Pentru a se patrunde uniform se adauga din cand in cand din amestecul utilizat la marinat.

Se pregateste varza calita.

Daca dispuneti de timp, dupa prajire, pentru a fi mai bine patruns, jambonul se poate introduce la cuptor pe un pat de varza si legume.

Jambonul se serveste pe un platou cu varza calita, sosul din tava, garnisit cu felii de rosii si ardei gras. Merge si un vin rosu sec !
Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon cu varza calita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Fasole rosie cu afumatura si ardei copt

Fasole rosie cu afumatura si ardei copt

Mod de preparare: Fasolea se spala foarte bine in mai multe ape si o lasam, peste noapte, la

0 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de rosii

Chiftelute in sos de rosii

Carnea tocata o amestecam cu oul,parmezanul razuit,pesmetul,patrunjelul,sare si piper.Amestecam ingredientele

14 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 14 februarie 2014

    Mie imi place bucatarasul acela galben care apare in toate pozele...Sare sau piper? In rest, foarte gustos!

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Foarte frumoasa prezentarea!

  • Vicky

    Vicky (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

    Arata superb, sunt sigura ca a fost o bunatate pe cinste mai ales marinat in vin.

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Arata superb, sunt sigura ca a fost o bunatate pe cinste mai ales marinat in vin.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Perfect.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      WaW da ce bine arata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Ce bine arata!!!!!!!!In mod sigur este o bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1 felie de jambon
  • 1 varza
  • 3-4 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 usturoi
  • 1 ardei gras
  • 200 ml bulion
  • 150 ml vin rosu
  • 50 g untura de porc
  • sare
  • piper
  • paprika
  • cimbru,condimente pentru friptura

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

24 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Ramona (Chef de cuisine)

Mie imi place bucatarasul acela galben care apare in toate pozele...Sare sau piper? In rest, foarte gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Friptura surpriza