autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Jambon de peste

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2005

Ingrediente
2 kg.file de peste(cod,merlucius)depielat, 1 albus, 4 catei de usturoi, 5o gr.boia de ardei dulce, un farf cutit coriandru - pisat fin, un varf cutit ienibahar - pisat fin, 100 ml. ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

File-ul de peste se lasa sa se decongeleze.Se zvanta cu ajutorul unui prosop.Daca dorim sa obtinem un jambon cu o forma paralelipipedica(dreptunghiulara in sectiune)atunci va trebui sa ne procuram cateva scandurele din lemn de fag(nu brad)in care sa aranjam bucatile de peste.Pentru sectiunea circulara,operatiunea este mult mai simpla.
Pregatim un bait din usturoiul pisat,albusul de ou sarea,piperul,coriandrul si ienibaharulAdaugam uleiul si le amestecam foarte bine.Cu acest amestec ungem fiecare bucata de peste si le asezam pe o folie din aluminiu.Rulam foarte bine apoi legam cu o sfoara.Introducem la cuptor( 170-180 grade)pentru 1 ora.Daca folosim un cuptor electric sau turbogrill,folosim doar un simplu vas entru coacere.Daca se foloseste un cuptor cu gaz,atunci jambonul se plaseaza cu ajutorul unor scandurele dasupar unui vas cu apa.
Dupa racire,se desprind sforile si folia.se serveste incepand cu a doua zi,taiat in felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de cod pane

File de cod pane

Portionez pestele spalat si uscat in prosop.Trec bucatile de peste prin faina, ou batut cu sare,

7 voturi    5 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste
Peste prajit

Peste prajit

PestIi se curata de icre si de branhiI, se taie bucatele (capul il puteti folosii la ciorbe). Dupa

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 2 kg.file de peste(cod,merlucius)depielat
  • 1 albus
  • 4 catei de usturoi
  • 5o gr.boia de ardei dulce
  • un farf cutit coriandru - pisat fin
  • un varf cutit ienibahar - pisat fin
  • 100 ml. ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Somn la tava cu portocale