File-ul de peste se lasa sa se decongeleze.Se zvanta cu ajutorul unui prosop.Daca dorim sa obtinem un jambon cu o forma paralelipipedica(dreptunghiulara in sectiune)atunci va trebui sa ne procuram cateva scandurele din lemn de fag(nu brad)in care sa aranjam bucatile de peste.Pentru sectiunea circulara,operatiunea este mult mai simpla.
Pregatim un bait din usturoiul pisat,albusul de ou sarea,piperul,coriandrul si ienibaharulAdaugam uleiul si le amestecam foarte bine.Cu acest amestec ungem fiecare bucata de peste si le asezam pe o folie din aluminiu.Rulam foarte bine apoi legam cu o sfoara.Introducem la cuptor( 170-180 grade)pentru 1 ora.Daca folosim un cuptor electric sau turbogrill,folosim doar un simplu vas entru coacere.Daca se foloseste un cuptor cu gaz,atunci jambonul se plaseaza cu ajutorul unor scandurele dasupar unui vas cu apa.
Dupa racire,se desprind sforile si folia.se serveste incepand cu a doua zi,taiat in felii.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii