autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Jambon de peste

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2005

Ingrediente
2 kg.file de peste(cod,merlucius)depielat, 1 albus, 4 catei de usturoi, 5o gr.boia de ardei dulce, un farf cutit coriandru - pisat fin, un varf cutit ienibahar - pisat fin, 100 ml. ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

File-ul de peste se lasa sa se decongeleze.Se zvanta cu ajutorul unui prosop.Daca dorim sa obtinem un jambon cu o forma paralelipipedica(dreptunghiulara in sectiune)atunci va trebui sa ne procuram cateva scandurele din lemn de fag(nu brad)in care sa aranjam bucatile de peste.Pentru sectiunea circulara,operatiunea este mult mai simpla.
Pregatim un bait din usturoiul pisat,albusul de ou sarea,piperul,coriandrul si ienibaharulAdaugam uleiul si le amestecam foarte bine.Cu acest amestec ungem fiecare bucata de peste si le asezam pe o folie din aluminiu.Rulam foarte bine apoi legam cu o sfoara.Introducem la cuptor( 170-180 grade)pentru 1 ora.Daca folosim un cuptor electric sau turbogrill,folosim doar un simplu vas entru coacere.Daca se foloseste un cuptor cu gaz,atunci jambonul se plaseaza cu ajutorul unor scandurele dasupar unui vas cu apa.
Dupa racire,se desprind sforile si folia.se serveste incepand cu a doua zi,taiat in felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor

Se curata pestele de solzi si mate,se sareaza si se lasa asa 15 min.In timpul asta se pregatesc legumele,se

47 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pangasius in crusta de cartofi

Pangasius in crusta de cartofi

Fileurile se spala,se zvanta apoi se condimenteaza si se sareaza dupa gust . Cartofii curatati se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 2 kg.file de peste(cod,merlucius)depielat
  • 1 albus
  • 4 catei de usturoi
  • 5o gr.boia de ardei dulce
  • un farf cutit coriandru - pisat fin
  • un varf cutit ienibahar - pisat fin
  • 100 ml. ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume