autor:

» » Mancaruri cu peste

Jambon de peste

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2005

Ingrediente
2 kg.file de peste(cod,merlucius)depielat, 1 albus, 4 catei de usturoi, 5o gr.boia de ardei dulce, un farf cutit coriandru - pisat fin, un varf cutit ienibahar - pisat fin, 100 ml. ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

File-ul de peste se lasa sa se decongeleze.Se zvanta cu ajutorul unui prosop.Daca dorim sa obtinem un jambon cu o forma paralelipipedica(dreptunghiulara in sectiune)atunci va trebui sa ne procuram cateva scandurele din lemn de fag(nu brad)in care sa aranjam bucatile de peste.Pentru sectiunea circulara,operatiunea este mult mai simpla.
Pregatim un bait din usturoiul pisat,albusul de ou sarea,piperul,coriandrul si ienibaharulAdaugam uleiul si le amestecam foarte bine.Cu acest amestec ungem fiecare bucata de peste si le asezam pe o folie din aluminiu.Rulam foarte bine apoi legam cu o sfoara.Introducem la cuptor( 170-180 grade)pentru 1 ora.Daca folosim un cuptor electric sau turbogrill,folosim doar un simplu vas entru coacere.Daca se foloseste un cuptor cu gaz,atunci jambonul se plaseaza cu ajutorul unor scandurele dasupar unui vas cu apa.
Dupa racire,se desprind sforile si folia.se serveste incepand cu a doua zi,taiat in felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 2 kg.file de peste(cod,merlucius)depielat
  • 1 albus
  • 4 catei de usturoi
  • 5o gr.boia de ardei dulce
  • un farf cutit coriandru - pisat fin
  • un varf cutit ienibahar - pisat fin
  • 100 ml. ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Rulouri din stiuca cu legume in aspic