autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Jambon de peste

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2005

Ingrediente
2 kg.file de peste(cod,merlucius)depielat, 1 albus, 4 catei de usturoi, 5o gr.boia de ardei dulce, un farf cutit coriandru - pisat fin, un varf cutit ienibahar - pisat fin, 100 ml. ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

File-ul de peste se lasa sa se decongeleze.Se zvanta cu ajutorul unui prosop.Daca dorim sa obtinem un jambon cu o forma paralelipipedica(dreptunghiulara in sectiune)atunci va trebui sa ne procuram cateva scandurele din lemn de fag(nu brad)in care sa aranjam bucatile de peste.Pentru sectiunea circulara,operatiunea este mult mai simpla.
Pregatim un bait din usturoiul pisat,albusul de ou sarea,piperul,coriandrul si ienibaharulAdaugam uleiul si le amestecam foarte bine.Cu acest amestec ungem fiecare bucata de peste si le asezam pe o folie din aluminiu.Rulam foarte bine apoi legam cu o sfoara.Introducem la cuptor( 170-180 grade)pentru 1 ora.Daca folosim un cuptor electric sau turbogrill,folosim doar un simplu vas entru coacere.Daca se foloseste un cuptor cu gaz,atunci jambonul se plaseaza cu ajutorul unor scandurele dasupar unui vas cu apa.
Dupa racire,se desprind sforile si folia.se serveste incepand cu a doua zi,taiat in felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Somon en papillote

Somon en papillote

Pregatim pestele dupa cum urmeaza, saram piperam si ii facem cateva crestaturi. Cartofii ii curatam,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 2 kg.file de peste(cod,merlucius)depielat
  • 1 albus
  • 4 catei de usturoi
  • 5o gr.boia de ardei dulce
  • un farf cutit coriandru - pisat fin
  • un varf cutit ienibahar - pisat fin
  • 100 ml. ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Creveți gratinați cu spanac